Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauna tehnoloģija palielinās akumulatoru darbības laiku divas reizes

    Jaunākie raksti

    Ja nu ir “šaurā” vieta mobilajām ierīcēm, tad tā ir akumulatora ietilpība un tā darba ilgums. Jaunākajiem viedtālruņiem un planšetēm ir jālādējas katru dienu, un neko tur nevar padarīt. Taču kompānija Sakti3 apgalvo, ka var gan. Un jau ir izstrādājusi jaunu tehnoloģiju, kura ļaus akumulatora enerģijas blīvumu palielināt divas reizes.

    Pamatā šādam risinājumam ir tas, ka akumulatoros šķidrie litija elementi ir nomainīti pret cietajiem elementiem. Tā rezultātā ir izdevies palielināt enerģijas blīvumu akumulatorā no 620 W·h/L līdz vairāk kā 1000 W·h/L. Tāpat arī Sakti3 jaunie akumulatori darbojas divas reizes ilgāk ar vienu uzlādi. Un kas svarīgi – jaunā tehnoloģija ir lētāka ražošanā kā citi līdzīgi cieto elementu risinājumi. Uz to, ka atklājums ir visai nopietns norāda arī tas, ka vairāk kā $15 miljonus tā attīstībā ir ieguldījusi kompānija Dyson.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oppa
    16.03.2015 22:18

    Ka tik tie akumulatori neuziet gaisā kādam kabatā!

    Aleksejs Mjaliks
    16.03.2015 22:57
    Reply to  Oppa

    Oriģinālajā rakstā kā reiz ir teikts, ka šie cietie elementi ir daudz drošāki.

    Aleksejs Mjaliks
    16.03.2015 22:54

    1. Būtu jauki, tulkojot rakstus, nezaudēt tulkojumā precīzas mērvienības.
    W/h ir kaut kāda absurda mērvienība. Un tas galīgi nav tas pats kā W·h. Un noteikti nav W·h/L, kas ir minēti The Guardian rakstā.

    2. Reizi dienā lādējams viedtālrunis ir pirmās pasaules problēma, nekas vairāk. Īsts ieguvums no ietilpīgākiem un lētākiem enerģijas nesējiem būs transporta jomā.

    Uldis M.
    16.03.2015 23:10

    Jauki jau būtu ja šīs tehnoloģijas arī aizietu tautās, nevis kā visas līdz šim izskanējušās ziņas par ietilpīgākiem akumulatoriem nozustu interneta dzīlēs…

    Matiss
    16.03.2015 23:52
    Reply to  Uldis M.

    Tieši tā! Tik pat kā katru gadu lasu par kaut kādu atklājumu bateriju jomā.

    Reklāma