Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia 1100 – izmēģinājums 2016. gadam ar MediaTek procesoru un Android 5.0

    Jaunākie raksti

    Nokia 1100 ir vecs, vienkāršs telefons no 2003. gada. Iespējams, ka Nokia šķita smieklīgi savu nākotnes Android viedtālruņa modeli nosaukt tieši par 1100. Nokia šobrīd un pat līdz 2016. gada beigām nedrīkst pārdot savus viedtālruņus, to nosaka darījums ar Microsoft. Bet sintētiskās veiktspējas testu informācija parāda, ka Nokia jau strādā pie Android viedtālruņa.

    Nokia 1100 ieguvis Android Lollipop un četru kodolu 1.3 GHz MediaTek MT6582 procesoru. Te gan jāpiezīmē, ka, visticamāk, 2016. gada nogalē nevienam vairs nevajadzēs tik vāju viedtālruni, tāpēc šo Nokia modeli gaidīt nevajadzētu. Tas drīzāk uzskatāms par izmēģinājumu. MT6582 atbalsta 720 x 1280 ekrāna izšķirtspēju un 8 megapikseļu kameru, kā arī 1080p video ierakstu.

    Reklāma

    Nokia vienmēr pārmesta piesliešanās Microsoft Windows Phone, jo ar ražotāja spējām Android lauciņā būtu vēl viens būtisks spēlētājs. Nokia Microsoft Windows Phone skavās pavadīs kopā ap sešiem gadiem – no 2011. gada februāra līdz 2016. gada ceturtajam ceturksnim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    05.03.2015 09:59

    Manuprāt, tas ir lieliski ka Nokija neizkliedējās, kļūstot par vēl vienu no daudzajiem androīdu štancētājiem.

    Kaspars
    05.03.2015 10:05
    Reply to  x

    Nokia aizgāja savu taku diemžēl, “skuju taku” un tas nebūt nav lieliski. Vai NOKIA varēja pieļaut vēl vairāk kļūdas? Laikam jau varēja, bet nepaspēja, bankrots atnāca ātrāk… un to taču darīja cilvēki, kas saņēma milzu algas un uzskatīja sevi par labākajiem mārketinga speciālistiem pasaulē mob. tel jomā!

    Ksspars Lccis
    05.03.2015 10:21
    Reply to  Kaspars

    Nu nav tik traki… es piecus gadus biju ļoti cieši saistīts ar šo kompāniju, esmu sēdējis gan globālos mārketinga mītiņos gan bijis izstrādes centrā un spadījis aparātus, pirms tie vēl baumu līmenī bija nopludināti internetā. Godīgi sakot, es tā arī nesapratu, kurā brīdī softiski vai dzelziski viņi aplauzās ar Symbianu. Kautkāda vadības konservatīva līkrocība… ziedu laikos e sērijas aprāti bija vnk nenormāli kruti. aliexpress atradu atjaunotas nokas – tagad domāju – varbūt priekš arhīva kāds E73 jāpaņem pa lētu naudu… Bet bankrota reāli nebija, i ne tuvu… zaudējumi – jā. Bet es ticu, ka atgriezīsies. Ar inteeresantām lietām. Bija man iespēja paspēlēties ar planšeti – i kvalitatīvi, i z-launčers interesants.

    Kaspars
    05.03.2015 11:18
    Reply to  Ksspars Lccis

    Vot,vot..tieši gribēju teikt, ka viņiem i ne tuvu nebija jākļūst par vēlvienu “Android štancētāju”. Ja nemaldos, tad Symbian os bija krietnu laiciņu pirms Android buma, tātad vai tik nebija pirmā plašā viedtelefonu operētājsistēma?
    Cik atceros Simbyans tika noriets par tehniskām nepilnībām un kāršanos, no otras puses entuziastiem bija iespējas tomēr veidot gana interesantas lietas..bet ja tā padomā..tas bija pirms gandrīz 10 gadiem, pa šo laiku visu ko varēja mainīt un labot, ja vien līgums ar MS nebūtu “sasējis rokas”

    x
    05.03.2015 11:32
    Reply to  Kaspars

    manuprāt, symbian vēl šobaltdien ir piemērs samērā pārdomātam telefonOSam, kas veidots lai varētu lietot bez trahtunga ar rootošanu u.c. androīda stulbībām.

    Tikai lūdzami nesāksim ņemties par lielisko playmarketu ar 10miljoniem sūdainu aplikāciju, kuras neviens tāpat visas neizmanto.

    phone ar simbu ar jauks darba zirdziņš, kas ir mierā ar kripatu no resursiem, bez kuriem androīds nekustēs ne no vietas.

    Kaspars
    05.03.2015 11:47
    Reply to  Kaspars

    Domājams, ka konsekventi strādājot, Symbian tagad būtu pietiekami konkurētspējīga OS un nevajag jau miljoniem aplikāciju, bet vajag lai būtu klientiem nepieciešamās… tomēr tas ir no sērijas ja būtu tad būtu, bet ir kā ir…

    bombelats
    05.03.2015 15:38
    Reply to  Kaspars

    Nezinu kāda bija patiesā virtuve līgumam ar MS. Bet no publiski izplatītās info, varēja secināt, ka tieši līgums ar MS ļāva Nokia telefonu nodaļai vēl agonēt pāris gadus.

    Kaspars
    05.03.2015 11:35
    Reply to  Ksspars Lccis

    Formāli bankrota nebija jo MS nopirka (izkratīs vajadzīgos patentus un tad atdos nosaukumu atpakaļ), bet maksātspēja jau sāka kļūt apšaubāma. Ar Symbian viņi sāka raustīties, kā punķis uz drāts un tas biznesā ir slikts modelis. Iespējams, ja turpinātu nopietni strādāt pie Symbian (attīstot aplikāciju veikalu, kau vai piemaksājot aplikāciju izstrātātājiem), iespējams, ka būtu reāls konkurents android un ios vai arī tad vajadzēja pārslēgties uz android (bet lepnums vai stulbums to neļāva izdarīt, likās, ka joprojām ir paši krutākie) un būtu viens no vadošajiem android aparātu ražotājs (top 3 pasaulē noteikti), bet… tad attīstīs savu OS, tad neattīstīs, tad taisīs uz WP, tad nācās pārdoties (pēc hokeja termonoloģijas tika noraidīti no laukuma uz diviem gadiem par nemākulīgu biznesa organizēšanu). Pats ceru, ka NOKIA atgriezīsies, bet šajā rakstā pieminētais aparāts uz MT6582 liek mazliet aizdomāties… vainu smadzeņu vīruss nav pārgājis vai arī zēni trenējās un gaida diskvalifikācijas beigas (vispār jau MT6582 un android 5.0 ir interesanti jo mediatek šim procim (novecojis un tiek izmantots ķīniešos lielākoties zem 100$ cenu kategorijā) draiverus (vai kā to pareizi sauc) priekš 5.0 netaisījās izlaist… sanāk, ka NOKIA’s cilvēki to paši ir veikuši (vai arī vienkārši ākstās).

    Duplo
    05.03.2015 15:16
    Reply to  Kaspars

    Bija ta viņiem mega jaunais, progresīvās uz ‘atvērtā koda’ OS -MeeGo, iznāca kkādā 2010 gadā gan kompānija gan cilvēki teica nu tagad Nokia zīmols atdzims…. mhm… gadu nodzīvoja OS parādijās tikai pāris ierīcēs, tad aizklapēja visu projektu ciet un tagad mētājas kkāds pusizveidots pagātnes rēgs…

    Nezinu, tie Somi laikam pārak daudz vis kautko grib, sasteidz un beigu beigās nekas nesanāk… Tad aizlien atpakaļ pie sava vecu vecā syimbiāna kodola, uzliek jaunas tēmas, jaunas ikonas un laiž tālak telefonus ar ”jauno” syimbianu, tādējādi tas tiek parkarināts, karas, lago un cilveki viņu noliek…

    Kaspars
    05.03.2015 15:47
    Reply to  Duplo

    Jā, tas Meegoo bija nokia N8 vai N9 laikos..
    ļoti laba sistema bija, ja pareizi atceros, tad arī uz UNIX bāzes, tā pat kā androids..un domaju, ka reāli normāls androida konkurents būtu sanācis.. bet kā var noprast, projekts tika aizklapēts dēļ tieši dēļ līguma ar MS

    starp citu MeeGoo cilveki aizgāja no Nokia, un turpināja darboties..darbojās, darbojās, līdz viņus nopirka kāda liela kompānija, kura arī grib attīstīt savu OS(uzminiet kura), un pārsauca to visu par Tizen

    Nezinu cik tur šobrīd ir no Somijas laikiem, bet kaut kāda tāda versija klejo

    Kristaps Lācis
    05.03.2015 16:34
    Reply to  Kaspars

    http://en.wikipedia.org/wiki/MeeGo

    MeeGo cilvēki no nokia nodibināja Jolla (https://jolla.com/).

    ..since Tizen inherited much more from Samsung’s LiMo than from MeeGo..
    Tizen cannot technically be considered to be a derivate of MeeGo.

    Do your research!

    P.S. Vai kursors.lv negrasās apskatīt Jolla telefonu?

    Kaspars
    05.03.2015 16:54

    Ok, ok, tur gan ir teikts, ka viens MeeGo developeriem nodibināja Jolla (tas tiesa)

    Samsung aizvietoja MeeGo ar jauno Taizen un citāts:
    “Tizen inherited much more from Samsung’s LiMo than from MeeGo”

    Liecina par to, ka Taizen ir kaut nelielas saknes arī no MeeGo

    Jebkurā gadījumā tā vēsture diezgan inetersesanta

    Kristaps Lācis
    05.03.2015 17:41
    Reply to  Kaspars

    After Nokia abandoned their participation in the MeeGo project, the
    directors and core professionals from Nokia’s N9 team left the company
    and together formed Jolla.

    Par Tizen – there is little shared effort and architecture between these projects (MeeGo&Tizen).

    Lasītprasme mūsdienās ir rets talants.

    05.03.2015 17:03

    Nav jau īsti ko apskatīt. Ir 1 Jolla telefons, 1 Jolla planšete un uz pāris Nexusiem var uzstutēt Jolla OS.

    Kristaps Lācis
    05.03.2015 17:38
    Reply to  Artis Abols

    Ar vienu modeli apskatam nepietiek? Ņemot vērā, ka ir iespējams lietot android aplikācijas un tiek lietots Linux kernelis, var pieskaitīt Sailfish OS Android lauciņam. Es saprotu nevēlmi apskatī Ubuntufonu, jo tā nu ir pavisam cita štelle. Savādāk tā garlaicīgi paliek – Windowsphoni tizli, populārie androidi visi vienādi, atšķirība tikai niansēs. Jaunas lietas prasās..

    05.03.2015 17:47

    Pirms kāda gada uz dažām dienām manā rīcībā bija nonācis pirmais Jolla veidotais viedtālrunis un kaut kur datorā pat vēl ir jēlais video materiāls. Pašu apskatu gan toreiz neuzspēju sagatavot.

    Mēs cenšamies sekot līdzi arī šādu platformu attīstībai un ziņojam par būtiskākajiem jaunumiem, tomēr tuvākajā pārskatāmajā nākotnē neparedzu šādu ierīču apskatus. Lai arī platforma ir diezgan interesanta un pat kaut kādā mērā darbojas, tomēr tā vēl ir interesanta un aktuāla ļoti šauram interesentu lokam.

    Ja būs resursi (laika un arī finansiālie), tad paķersim arī šādu mazāk mūsu pusē aktuālu (kaut vai pieejamības ziņā) ierīču apskatus. Jebkurā gadījumā ņemšu vērā, ka ir interese.

    xyz
    05.03.2015 15:07

    Reāli no 2016 gada windows phone atkal mirs nolemtībā? Jo Microsoft paši telefonus neražo, cik noprotu +/- 50/50 no 2016 gada ražos andri un WP uz izbijušajām nokijām, tātad cilvēki izvelēsies andri jo andris ir vairāk saistošs, bet tie pāris citu ražotāju modeļi kuros ir WP nebūs pietiekams iemesls lai spētu noturēt galvu virs ūdens un atkal WP slīgs bezdibenī…
    Varbūt jābeidz M$ censties iekarot mobīlo tirgu un vienkārsi savu WP, jauztaisa par atvērto kodu? Tādējādi tas būs vairāk saistošs visiem un varbūt cilvēki sāks iemīlēt?

    Kaspars
    05.03.2015 15:18
    Reply to  xyz

    W10 jāsagaida un tad redzēs. MS jau saka, ka kaut cik reālu aparātu (tipa flagmani) izlaidīs tikai ar W10 un uz rudens pusi. Ja spēs ieinteresēt aplikāciju veidotājus tad vēl ir cerība, bet tiem interese parādās tikai ja ir arī apjoms…

    Kaspars
    05.03.2015 15:48
    Reply to  xyz

    “+/- 50/50 no 2016 gada ražos andri un WP uz izbijušajām nokijām”

    A kass tas ir?? No kurienes tāda info??

    bombelats
    05.03.2015 15:49

    Kopumā musdienu straujajā ritumā ekonomisti saka, ka zirgā var atrasties vidēji 5 gadus. Kādam tas varbūt arī izdodas ilgāk. Tālruņu jomā derētu atcerēties tādus grandus kā BB, Ericsson, Siemens, Benefon, utt., utt. Kur tie ir tagad? Cik noprotams, tad Sony arī neiet saldi un kas galu galā būs ar Samsungu arī ir atklāts jautājums. Gribu teikt, ka Nokiai šā vai tā būtu beigas, tad vai tagad. Nezinu, cilvēki, iespējams nogurst, grib ko jaunu. Ar ēstuvēm un klubiem ir līdzīgs stāsts.

    erikiss1
    05.03.2015 16:12

    Ja Nokia pāries android lauciņā, viņa manās acīs būs mirusi.
    Ja ražos WP un android, visu cieņu.

    Kaspars
    05.03.2015 16:28
    Reply to  erikiss1

    Nokia telefonus vairs neražo!!
    Es, protams, atkal varu kļūdīties, bet kurš pirks Nokia paskata Microsoft ražotos Android telefonus?

    Es nedomaju, ka tas ir the way to go, lai iekarotu massas..
    Es šobrīd daudz vairak saprotu kāpēc cilvēki pērk xperia telefonus (zinot, ka sony apsver iespēju slēgt telefonu ražošanas vienību, jo neesot rentabli)

    05.03.2015 17:51
    Reply to  erikiss1

    Es gribētu piezīmēt, ka Nokia šobrīd neražo nekādus telefonus. Nokia ierīču bizness pārgāja Microsoft paspārnē un tur tika “izšķīdināts”. Jaunie Lumia viedtālruņi ir ar Microsoft vārdu.

    Mazliet vairāk miglā tīta ir Nokia veidotu Android ierīču ražošana. Pirms dažām dienām Mobile World Congress Nokia stendā apskatot Nokia N1 planšetdatoru, uzņēmuma pārstāvis ieminējās, ka nākamajā gadā varam sākt gaidīt arī Android darbinātus Nokia telefonus.

    Reklāma