Web Analytics
More
    Reklāma

    Ericsson gūst peļņu no lielākas iPhone cenas

    Jaunākie raksti

    Ericsson ir viens no mobilo tehnoloģiju aizsācējiem un uzņēmumam pieder vairāki būtiski mūsdienu patenti, kurus izmanto arī Apple. Šobrīd Ericsson ir pieprasījis tiesai aizliegt iPhone viedtālruņu ievešanu ASV (lasi – tirdzniecību), jo Apple nav pagarinājusi patentu vienošanos ar Ericsson.

    Tiek norādīts, ka Apple izmanto 41 Ericsson patentu, kuru skaitā ir arī LTE tehnoloģija. Apple iepriekš kārtīgi maksāja par patentu izmantošanu, bet līgums beidzās janvārī un Apple nevēlas to pagarināt ar esošiem nosacījumiem.

    Reklāma

    Interesanti, ka Apple iebildumi ir vērsti pret to, ka patenta maksas tiek rēķinātas procentuāli no iPhone cenas. Un iPhone cenas ir augušas! Viena lieta ir relatīvi lēts iPhone 6 ar 16 GB atmiņu, bet pavisam kas cits – iPhone 6 Plus ar 128 GB. Nav zināms cik tieši Apple maksāja Ericsson, bet tiek pieļauts, ka ik gadu Ericsson saņēma no 250 miljoniem līdz gandrīz vienam miljardam ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    27.02.2015 23:30

    Un tad jūs vēl jautājat kādēļ iphone tik dārgs un kapēc vēljoprojām nav microSD kartiņas viņā :D Vispār jau smieklīgi ka apple jāmaksā kaut kādas naudas vēl par patentu izmantošanu… Varētu tak visi ļoti smuki vienoties ka visi ar ne visu bet nu lielāko daļu jauno izgudrojumu dalās bez īpašām prasībām. Starp citu tad cik īsti samsungi, htc un pārējie maksā par LTE patenta izmantošanu? Kādēļ viņi nesūdzas? Gan jau ka neko nemaksā un ļaunais erricson apceļ āboļus. :/

    Naurelijs
    01.03.2015 02:14
    Reply to  Uldis

    Tā patentu būšana Tech nozarē ar laiku sabruks kā veca sēta :)

    Reklāma