Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo plāno 2017. gadā saviem klientiem izsniegt 100 pašbraucošus auto

    Jaunākie raksti

    Katrs autoražotājs mums izraisa noteiktas asociācijas. Mercedes tas varētu būt komforts un elegance, VW pieejamība un uzticamība, bet kas ienāk prātā izdzirdot Volvo? Tā noteikti ir drošība, jo ne velti jau vairākus gadu desmitus autoražotājs Volvo, labu slavu izpelnās par savu prioritāti uzstādot tieši drošību. Piemēram, plaši zināmais fakts, ka tieši Volvo pirmie savu auto standartaprīkojumā ieviesa drošības jostas, kas jau sen ir kļuvušas par pašsaprotamu lietu ikvienā automobīlī. Nu Volvo ir nolēmuši spert soli tālāk.

    Šobrīd Volvo ir uzstādījuši sev visnotaļ ambiciozu mērķi – līdz 2020. gadam panākt, lai iekļūstot satiksmes negadījumā, neviens jauna Volvo automobiļa pasažieris negūst kādus nopietnus vai nāvējošus savainojumus. Viens no šī mērķa sasniegšanas uzdevumiem ir iecere radīt autonomu automašīnu, kas pati spēs droši pārvietoties pa ceļiem, bez vadītāja iesaistīšanās.

    Reklāma

    Projekts, kas nodēvēts par Drive Me, tiek īstenots jau divus gadus. Drive Me projekta sākumā izvirzītais mērķis bija tuvāko gadu laikā īstenot ieceri par 100 pašbraucošām automašīnām Gēteborgas (Zviedrija) ielās. Volvo jau ir veikuši milzīgu apjomu testu, tajos pārbaudot autonomo auto reakciju dažādās situācijās. Taču visos šajos testos, auto atradās īpaši tam apmācīti cilvēki.

    Šobrīd Volvo ir izziņojis, ka vēlas spert nākamo soli un 2017. gadā piešķirt saviem klientiem, aptverot dažādu autovadītāju loku, 100 pašbraucošas automašīnas. Automašīnas gan joprojām tiks ierobežotas, jo ar tām būs atļauts pārvietoties tikai pa īpaši izraudzītiem ceļiem un arī to maksimālais atļautais ātrums būs vien aptuveni 50 kilometri stundā.

    Klientiem piešķirtās automašīnas būs speciāli aprīkoti Volvo XC90, kas jau standarta variantā ir ‘pus-autonomi’ auto. Tajos jau ir integrētas dažādas drošības sistēmas, kas palīdz izslēgt cilvēcisko faktoru ceļu satiksmes negadījumos – automātiskā bremzēšana, automātiska distances ieturēšana, automātiska paralēlā parkošanās u.c.

    Volvo gan piebilst, ka neskatoties uz pilnībā autonomu auto pārvietošanos, autovadītājam tik un tā nāksies būt nomodā un gatavam jebkurā brīdī pārņemt automašīnas vadību.

    AvotsVolvo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma