Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple patentē tehnoloģiju datu apmaiņai FaceTime zvanu laikā

    Jaunākie raksti

    Viens no lielākajiem plusiem darbojoties ar Google Docs, ir iespēja vairākiem lietotājiem vienlaikus strādāt ar kādu konkrētu dokumentu, neatkarīgi no lietotāju atrašanās vietas. Lai kādas izmaiņas netiktu veiktas, tās pēc brīža jau būs redzamas un pieejamas visiem lietotājiem. Visticamāk daudzi iOS ierīču īpašnieki arī nebūtu pretī izmantot ko līdzīgu. Un iespējams tieši tādas domas vadīti Apple inženieri ir patentējuši tehnoloģiju, kura ļauj apmainīties ar failiem un rediģēt tos reālā laika režīmā.

    Saskaņā ar vietnes Apple Insider datiem, tieši šāda patenta pieteikums ir iesniegts ASV patentu valdei. Pieteikumam pielikumā esošajā ilustrācijā ir redzams, ka Apple piedāvā izmantot apmaiņu ar datiem un to rediģēšanu videozvana FaceTime laikā. Konkrētākas informācijas par šo ideju pagaidām nav. Ir tikai skaidrs kādā virzienā Apple strādā, bet vai rezultāts būs tāds kā pieteikumā, vai kas cits, paliek nezināms.

    Reklāma

    apple-patent-collab-640x384-480x288

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    25.02.2015 14:39

    >iespēja vairākiem lietotājiem vienlaikus strādāt ar kādu konkrētu dokumentu,
    >neatkarīgi no lietotāju atrašanās vietas

    vispār jau būtu pagalam dīvaini, ja vienlaicīgi rediģēt dokumentu varētu tikai vienā pilsētā vai uz noteiktas paralēles esoši lietotāji :)

    Kaspars_
    25.02.2015 15:16

    ” Google Docs, ir iespēja vairākiem lietotājiem vienlaikus strādāt ar kādu konkrētu dokumentu, neatkarīgi no lietotāju atrašanās vietas”

    Vai tad Microsoft sharepoint nav tādas iespējas vai arī es ko jaucu?

    Mikus Porietis
    25.02.2015 15:33

    Par vienlaicīgu rediģēšanu: šobrīd šāda iespēja (līdz 100 vienlaicīgu lietotāju) ir iWork (Pages, Numbers & Keynote) web aplikācijā. Man meita šādā veidā kopā ar klasesbiedrenēm prezentācijas skolai taisa (demo bija redzams Apple keynotē, izvērstāks stāsts, piemēram, te: http://www.macworld.co.uk/how-to/mac-software/how-work-with-others-using-iwork-for-icloud-3520835/) Pasākuma sāls ir iespēja reālā laika režīmā redzēt, ko dara otrs rediģētājs. Stāsts ar Facetime ir šīs jau esošās funkcionalitātes paplašināšana ar vienlaikus notiekošu video zvanu (piemēram, iespēja sarunas laikā rādīt dokumentu un rediģēt to visiem iesaistītajiem).

    Reklāma