Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony pieļauj iespēju tuvāko gadu laikā beigt viedtālruņu un TV ražošanu

    Jaunākie raksti

    Tuvāko trīs gadu laikā, kompānija Sony gatavojas palielināt savu peļņu 25 reizes. Tas tiktu paveikts pateicoties augošajam tirgus pieprasījumam pēc spēļu konsolēm un attēla veidošanas matricām, kuras izmanto kamerās un mobilajās iekārtās. Tāpat kompānija pieļauj iespēju beigt pavisam viedtālruņu un televizoru ražošanu.

    Kompānijas Sony ģenerāldirektors Kazuo Hirai (Kazuo Hirai) ikgadējā sanāksmē izklāstīja kompānijas jauno stratēģiju, kura ļaus iegūt operacionālo peļņu 500 miljardu jenu ($4,2 miljardi) apmērā 2017. gadā, kurš beigsies 2018. gada martā. Šogad tiek plānota operacionālā peļņa 20 miljardu jenu ($168 miljoni) apmērā.

    Reklāma

    Lai sasniegtu šos rezultātus, Sony vairs necentīsies sasniegt lielus viedtālruņu pārdošanas rezultātus, bet koncentrēsies uz daudz izdevīgākiem biznesa virzieniem. Un tie būs attēla sensori, videospēles un izklaides bizness. Tāpat nav izslēgts, ka kompānija nākotnē beigs ražot viedtālruņus un televizorus. Kompānijas nodaļas kļūs daudz autonomākas, un to vadītāji saņems daudz lielāku rīcības brīvību lēmumu pieņemšanā, taču tajā pašā laikā visas darbosies kā vienots veselums.

    Šo finanšu gadu, jau sesto no pēdējiem septiņiem, kompānija Sony beigs ar pamatīgiem zaudējumiem. Kazuo Hirai savā runā arī atzina, ka vadot firmu, kaut ko ir palaidis garām, kaut izdarījis ļoti labi, taču viennozīmīgi lika saprast, ka atstāt savu posteni negrasās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars_
    19.02.2015 09:33

    Tomēr žēl būtu, ja Sony aizieto no viedtelefonu tirgus..interesantas ierīces ar savu stilu un raksturu

    Farons
    19.02.2015 10:48

    Nu nejau aizies no Televīzoru segmenta. Peejā laikā sony tv mani ir tika iiepriecinājuši. Mobīlo telefon usegmentā – neinteresē, nav windows phone. Vismaz par ps4 varu neuztraukties.

    GundarsBarons
    19.02.2015 10:56

    Vai nav dīvaini? Gandrīz vienīgie, kuri spēja radīt tiešām kvalitatīvus tālruņus un TV taisās pārtraukt šo biznesu. Tas tikai kārtējo reizi apliecina, ka kvalitāte pelēkajai masai nav vajadzīga. Visādi plastmasīgi šmamsungi, nedastrādāti hujaveji, “locāmi” āboli iet uz urrā, bet inovatīvam, kvalitatīvam produktam pieprasījums nav.
    Parādiet kaut vienu konkurentu, kurš spētu kaut nedaudz līdzināties Z1C mobilajam, jaudas, korpusa kvalitātes ziņā?
    Parādiet kaut vienu ražotāju, kurš vienā TV saliek tikpat attēla kvalitāti, eleganci un savietojamību, kā Sony KD sērijas TV?
    Parādiet kaut vienu konkurentu Sony kamerai RX1, kurš spētu kaut attālināti tuvoties kompaktuma, bildes kvalitātes un izturības ziņā?
    Jā, ir vairāki ražotāji, kuri atsevišķos parametros pārspēj Sony, bet tā, ka vienā produktā ir augstā līmenī gan, gan – tādu nav.

    Jānis
    19.02.2015 13:35
    Reply to  GundarsBarons

    Ir bijuši trīs Sony viedtālruņi, dažādās cenu kategorijās. Stils bija, bet nekas vairāk.
    Maigi sakot pēdējie mēsli, kurus vienmēr nācās iesmērēt kādam citam.

    GundarsBarons
    19.02.2015 17:34
    Reply to  Jānis

    Izsmeļoši argumentēts komentārs :) Var patikt, var nepatikt, gaumes dažādas, vajadzības tāpat. Bet “pēdējais mēsls” par ierīci, kas ir stipri virs vidējā līmeņa – tas no tīņu leksikona.

    Pirx73
    19.02.2015 11:47

    Beidzot kad viņiem sāk sanākt, viņi plāno beigt .. nu gan :(
    GundarsBarons – Z1C spēj līdzināties un pārspēt … Z3C :)

    GundarsBarons
    19.02.2015 17:31
    Reply to  Pirx73

    Z3C vienīgais ir ekrāns, par 0,3 collām lielāks, pārējais nesaista. Korpuss atgriezies no alumīnija pie plastmasas.

    Pirx73
    23.02.2015 16:40
    Reply to  GundarsBarons

    Nejūtu no tā nekādus trūkumus. Pietika ar jēlo olu Nexus 4, kuru nejauši nometot zemē “kailu” var sākt domāt par jaunu korpusu. Kvalitatīva plasmasa, telefons maciņā. Dzelži jaudīgāki. Salīdzinot ar Nexus 4 – FM radio un atmiņas karte. Par jaunākajām android versijām – vērojot Google dīvainās izdarības ar 5.0 (un nu jau 5.1) distribūciju, es neņemos vairāk apgalvot, ka Nexus ierīces saņems jaunākās Android versijas pirmās.

    GundarsBarons
    23.02.2015 21:33
    Reply to  Pirx73

    Nu arī alumīnijs un plastmasas dažādiem ražotājiem atšķiras. Nexusu lietojis gan neesmu. Man Z1C ir nolidojis uz asfalta. Divi punktiņi uz kantes, laikam trāpija uz akmens, pārējais vesels. Nav tik daudz runa par vizuālo, cik sajūtu turot rokā. Nu nepatīk man plastmasa un viss. Par Android 5.0 piekrītu – mazliet sāk braukt grāvī.

    Jan Frei
    20.02.2015 07:58

    Citāts no teksta “Kompānijas nodaļas kļūs daudz autonomākas, un to vadītāji saņems daudz lielāku rīcības brīvību lēmumu pieņemšanā, taču tajā pašā laikā visas darbosies kā vienots veselums.”

    Nepārtrauks, bet gan dos lielāku brīvību, kā autonomām nodaļām

    Reklāma