Web Analytics
More
    Reklāma

    Kas notiks ar tavu Facebook profilu pēc nāves?

    Jaunākie raksti

    Lietotāja dati pēc viņa nāves ir visai diskutabls jautājums jau daudzus gadus. Facebook šobrīd izlēmis, ka lietotājam būs iespējams norādīt kādu citu Facebook lietotāju kā savu sociālā tīmekļa konta pārzini. Ieceltais konta pārzinis varēs tavas digitālās atmiņas dzēst vai arī Facebook lietotāja konts tiks iesaldēts. Protams, to varēs paveikt tikai pēc lietotāja nāves fakta pierādīšanas.

    Šobrīd Facebook ir iespējams informēt par lietotāja nāvi, personas profils tiek iesaldēts un tajā vairs neparādās reklāmas. ASV jaunā kārtība tiks ieviesta tuvāko dienu laikā, bet pārējā pasaule pie sava digitālā profila pēcnāves apsaimniekotāja tikšot tuvākajās nedēļās.

    Reklāma

    Ieceltais Facebook profila pārvaldnieks nevarēs piekļūt sarakstei, bet spēs apskatīt visas fotogrāfijas un publiskotos rakstus. Facebook apgalvo, ka profila pārvaldnieku var iecelt ne tikai elektroniski, bet arī ar testamentu.

    Šādi vai līdzīgi atkāpšanās ceļi būtu noderīgi arī mākoņdatu servisiem un citiem tiešsaistes produktiem, kas uzkrāj lietotāja sniegto informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma