Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple sāk cīņu ar mikromaksājumiem spēlēs

    Jaunākie raksti

    Reti kuram patīk tas, ko sauc par mikromaksājumiem spēlēs. Protams, daudzi spēļu izstrādātāji ļoti veiksmīgi pelna naudu šādā veidā. Taču tik pat daudzus savu spēļu iespējamos lietotājus ar šādiem mikromaksājumiem izstrādātāji vienlaikus aizbaida prom. Turklāt bieži vien uz visiem laikiem. Lai kaut kā labotu šo situāciju, Apple nolēmuši spert kādu soli lietotāju virzienā. Tā App Store veikalā ir tikusi ieviesta spēļu kategorija – “Pay Once and Play”. Tajā apkopotas spēles, kuras jums pēc zināma lietošanas laika neradīs negaidītus pārsteigumus papildus maksājumu veidā. Jūs par visu esiet samaksājuši jau spēles iegādes brīdī.

    Kategorijā “Pay Once and Play” apvienotas spēles, kuras nav pašas jaunākās, taču pavisam noteikti tajās nav ieslēptas papildus maksājumu funkcijas. Ir pieejamas tādas spēles kā – Radiation Island, Gunbrick, Space Marshals, Hero Emblems, Evoland, Exiles, Dark Echo, un daudz citas. Šobrīd “Pay Once and Play” sadaļa ir pieejama ASV, Kanādas un Lielbritānijas App Store lietotājiem, taču visticamāk šī iespēja jau tuvākajā laikā būs pieejama iOS lietotājiem visā pasaulē.

    AvotsForbes
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    16.02.2015 11:57

    Vai tad kādu tur šantažē, liekot maksāt? Tad jau varbūt ir jācīnās arī par to, lai varētu vienreiz samaksāt par mob. pieslēguma izmantošanu un turpmāk neatgriezties pie šīs tēmas.

    Tagad visi tik gudri un tik skopi kļuvuši – OSu viņiem par velti, aplikācijas par velti. Nu kauč 10 eirikus samaksātu par softu, ko izmanto gadu gadiem pats un instalē arī uz bērnu, sievas, vecāku kompjiem un telefoniem!

    16.02.2015 15:14
    Reply to  x

    Esi domājis, kāpēc tā? Pieļauju, ka valstīs, kur ir algas, nevis nenomiršanas pabalsts, pirātisms ir mazāk aktuāls.

    Pirx73
    16.02.2015 16:19
    Reply to  x

    Tu šķiet nesaproti problēmas būtību.
    Kā reiz nav problēmu samaksāt par softu vienreiz un lietot.
    Taču softs, kurā visu laiku par kaut ko ir jāmaksā – tā ir koncepcija “maksā lai uzvarētu”. Tā visvairāk sastopama spēlēs. Eku – nav spēles iekšējās naudiņas – nu tak nopērc to par reālo naudu! Pie tam, godīgi spēlējot to vispār nevar dabūt, vai arī jāspēlē 24/7
    Bet nemaksājot, tiek likti mākslīgi šķēršļi spēlē, spēlētājs tiek pat apzināti kavēts un spēle tik čīkst “nu nopērc! nopērc!”.

    x
    16.02.2015 18:29
    Reply to  Pirx73

    a kur problēma nespēlēt kāstuvi? piem ja čoms skries pakaļ ar atvērtu šmigas pudeli un lies rīklē, arī dzersi lai neapvainotu labu cilvēku? vai arī automātus spēlēsi tāpēc ka tūlīt, tūlīt uzvarēsi?

    hm
    17.02.2015 13:18
    Reply to  x

    Viss ir labi, kamēr tie maksājumi lietotājam ir redzami – ja pašam ir jāapstiprina samaksa (turklāt, nedrīkst būt iespēja saglabāt visus maksāšanas parametrus, lai varētu samaksāt ar vienu klikšķi, jo tad bērns, neapzinoties ko dara, maksās uz nebēdu ar senču telefoniem). Īstās problēmas sākas tad, kad tiek ieviestas abonēšanas maksas, kuras pārdevējs var iekasēt pēc saviem ieskatiem un no kurām pat ir sarežģīti atteikties.

    Maris Laudams
    16.02.2015 17:01

    Un tam nav nekāda sakara ar ES neapmierinātību?

    Reklāma