Web Analytics
More
    Reklāma

    TechChill Baltics konference pulcē stārtapu vides līderus un ļauj Latvijai nostiprināties Eiropas tehnoloģiju kartē

    Jaunākie raksti

    Latvijā vērienīgākā un saturiski bagātākā IT un stārtapu konference TechChill Baltics 2015 ir veiksmīgi noslēgusies ar ekspertu padomiem biznesa izaugsmē un vadībā, robotu cīņām un piču jeb biznesa ideju konkursa uzvarētāja Edurio apbalvošanu. Konferenci klātienē apmeklēja vairāk nekā 300 dalībnieku, savukārt tiešraidē Lattelecom Televīzijā to vēroja vairāk nekā 3000 interesentu.

    TechChill Baltics Rīgā norisinājās 10.februārī un pulcēja vairāk kā 300 stārtapus, ekspertus, tehnoloģiju entuziastus, investorus, studentus un medijus no Baltijas, Skandināvijas, Lielbritānijas un ASV. Konferenci atklāja Latvijas Republikas Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, savukārt TechChill Baltics īpašo viesu statusā bija Robotu Skolas robotizētie sumo cīkstoņi, kas ar panākumiem ir triumfējuši All Japan Robot-Sumo Tournament sacensībās Japānā. Konferences foto galerija pieejama šeit (foto: Mārtiņš Garais).

    Reklāma

    “Konferencei paplašinoties un kļūstot aizvien atpazīstamākai, var teikt, ka Latvija turpina nostiprināt savas pozīcijas Eiropas tehnoloģiju un inovāciju kartē,” Ernests Štāls (TechHub Riga)

    Šogad konferences tēma bija stārtapu izaugsme (growth-hacking) un vadība, apkopojot ekspertu pieredzes stāstus un padomus, kā veicināt sava uzņēmuma attīstību. Akseleratora Techstars London vadītājs Džonatans Bredfords sniedza ieskatu stārtapu veiksmes pamatos, kā nozīmīgu uzsverot stārtapu elastīgumu, komandas spēcīgumu un tirgus pieprasījumu. Savukārt Džordžs Berkovskis, kādreizējais Hailo attīstītājs, ieteica stārtapiem aizmirst par pēkšņiem vienas nakts veiksmes stāstiem un tā vietā sekmēt ilglaicīgu attīstību un produkta kvalitāti un nozīmību. ‘Iespējas ir globālas un vienīgais, kas mūs attur, ir mūsu ambīcijas,’ norādīja Deivids Brauns, Ve Interactive vadītājs, iesakot pārvarēt bailes un doties iekarot starptautiskos tirgus jau pirmsākumos.

    “Lai būtu veiksmīgs uzņemējs, tev ir jārada produkts, kas ir desmit reizes labāks par konkurentu piedāvāto vai kas pilnīgi nebijis,” Džordžs Berkovskis  (IceCream, Hailo)

    IT rekrūtēšanas pionieris Deivids Bizers uzsvēra, ka stārtapa iekšējā kultūra vairo uzņēmuma produktivitāti, un svarīga ir arī vadītāja nostāja un komandas vadība. Tam piebalsoja arī Ramons Rekuero Moreno, Moz vecākais inženieris, sakot, ka arī degsme ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas motivē dibinātājus un darbiniekus veicināt uzņēmuma attīstību. Kā norādīja Kristobals Alonso, Telenor DK programmas Radical Transformation vadītājs, labi vadītāji kontroles vietā izvēlas iedvesmot komandu, ir pazemīgi un godīgi pret sevi. Par degsmi eksperti runāja arī paneļdiskusijā, ko vadīja Arctic Startup radītājs Dmitri Sarle un kurā piedalījās Toms Bauģis, Parse.ly UI/X izstrādātājs, Deivids Bizers, Kristobals Alonso un Ramons Rekuero Moreno, uzdodot jautājumu – ja Tev būtu atlikusi viena diena, ko dzīvot, vai tu aizvien strādātu šeit?

    “Kultūra nav krūze vai T-krekls, bet tā ir dzīvs un elpojošs organisms uzņēmuma iekšienē,” Deivids Bizers, (Talent Fountain)

    Konferences prezentāciju daļu noslēdza Endrjū Hoags, Ferocia prezidents un kādreizējais Startup Institute vadītājs Eiropā, stāstot par investīciju stratēģiju no uzņēmuma dibinātāja skatu punkta. ‘Dibinātājam jāsaprot ne tikai savas finansiālās vajadzības, bet arī tas, kur nauda tās aizvedīs,’ pirms investīciju piesaistes Endrjū ierosināja veikt sava stārtapa analīzi, lai saprastu, kam nepieciešamas investīcijas, kāds būs to ieguvums un kas tiks darīts tad, kad mērķis sasniegts.

    Pilnveidojot tradīcijas, uzlabojumus sagaidīja arī TechChill piču konkurss. Pičotāji sacentās gan par potenciālo partneru un klientu atzinību, gan par konkursa balvu – apmaksātu ceļojumu un dalību Starptautiskajā Biznesa Nedēļā (International Business Week) un Inovāciju dienā (Innovation Day) tehnoloģiju un inovāciju zemē Izraēlā. Piču konkursa finālā piedalījās RingBe, SportID, Furnny, UpSteem un Edurio, un sīvā cīņā par uzvarētāju tika kronēts Edurio, kas izstrādā rīku, kas palīdz skolām un universitātēm noskaidrot piedāvātās izglītības kvalitāti un identificēt iespējas, kā to uzlabot. Balva tapa sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību, un to uzvarētājam pasniedza Izraēlas vēstniece Hagita Ben Jakova.

    Pateicoties stratēģiskā partnera Lattelecom atbalstam, pirmo reizi konferences vēsturē TechChill Baltics konferencei varēja sekot arī tiešsaistē Lattelecom Interaktīvajā televīzijā, Lattelecom Virszemes TV un Lattelecom Interneta televīzijā.  Tas ļāva vairāk nekā 3000 tehnoloģiju uzņēmējiem un interesentiem, kuri nevarēja sekot konferencei klātienē, uzzināt visus ar stārtapu jomu saistītos jaunumus.  Līdz 17.februārim konferenci aizvien var noskatīties Lattelecom video arhīvā.

    Lattelecom rada un ievieš inovācijas, lai saglabātu līderpozīcijas nozarē un sniegtu saviem klientiem plašākas inovāciju iespējas mūsdienīgai dzīvei. Lattelecom izveidojis  ērtu fotogrāfiju, video failu un citu datu uzglabāšanas vietni eDati.lv, attālinātu mērierīču nolasīšanas pakalpojumu Lattelecom Telemetrija, kā arī šobrīd attīsta telemedicīnas risinājumus un Lattelecom spēļu platformu.

    TechChill Baltics 2015 organizētājs ir nodibinājums TechHub Riga, pirmā un lielākā IT un tehnoloģiju koprades telpa, kur mitinās vairāk nekā 30 stārtapu un kas regulāri rīko tādus ar uzņēmējdarbību, tehnoloģijām un stārtapiem saistītus pasākumus kā ikmēneša Mītapi un TechHub Stārtapu Akadēmija.

    TechChill Baltics 2015 tapis sadarbībā ar Lattelecom, Microsoft, Inbox.lv, IBM Latvija, Latvijas Republikas Ekonomikas ministriju, Izraēlas vēstniecību, Samsung, TagTie, Coffee Inn, BlueBacon, Palešu Mēbelēm, Hump, Vacantio un Latvijas Garantiju aģentūru programmas “Atbalsts iesācējuzņēmumu apmācību un semināru rīkošanai” ietvaros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma