Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT ātrgaitas mobilais internets ir pieejams jau 77% Latvijas iedzīvotāju, aug datu pakalpojumu patēriņš

    Jaunākie raksti

    Katru darba dienu uzstādot vidēji vienu jaunu 4G bāzes staciju, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) pērn divkārt paplašinājis 4G datu pārraides tīklu un kopējais LMT 4G bāzes staciju skaits ir jau 639. Tagad ātrgaitas mobilais internets telefonā, datorā vai planšetē ir pieejams jau 77% Latvijas iedzīvotāju. Kopš uzņēmuma dibināšanas LMT tīkla attīstībā investējis jau 493 miljonus eiro, izveidojot vienu no modernākajiem tīkliem Eiropā.

    LMT prezidents Juris Binde: ”Attīstoties ātrgaitas 4G tīklam, mobilais internets arvien vairāk ienāk mūsu ikdienā. LMT internetu datorā mājās izmanto tik daudz mājsaimniecību, ka esam kļuvuši jau par otru lielāko interneta pakalpojumu sniedzēju Latvijā, izkonkurējot vairākus fiksētā interneta pakalpojumu sniedzējus. Līdz ar ATVĒRTAIS līguma ieviešanu, esam strauji palielinājuši realizēto iekārtu skaitu, un tagad jau vairāk nekā pusei LMT pēcapmaksas klientu ir viedtālrunis. Savukārt līdz ar Neatkarības ieviešanu, kas ļauj internetu telefonā izmantot bez apjoma ierobežojuma, esam mainījuši lietotāju paradumus. Tagad arvien vairāk cilvēkiem mobilais internets ir ikdienas nevis ārkārtas lietošanai. Līdz ar to 4G tīkls paver arī plašas iespējas digitālā satura izstrādātājiem, ko apliecina pēdējā laikā novērojamais Latvijā izstrādāto mobilo lietotņu skaita pieaugums. Kopumā droši varam teikt, ka Latvija ir labākā valsts pasaulē, kurā būt par mobilo sakaru klientu. Mēs spējam strādāt tik efektīvi, ka varam nodrošināt iedzīvotājiem vienu no kvalitatīvākajiem tīkliem un reizē arī vienas no zemākajām cenām Eiropā.”

    LMT tīkla attīstībā pērn investējis divkārt vairāk nekā konkurenti kopā. Tādā pašā apjomā LMT turpinās investēt arī šogad, lai 4G būtu pieejams visā Latvijas teritorijā. LMT ir vienīgais operators Latvijā, kas ieviesis arī 4G+. Tas ļauj klientiem divkārtīgi palielināt LMT 4G jau tā lielo interneta ātrumu. LMT 4G tīklu izmanto jau 142 tūkstoši lietotāju, un kopējais datu apjoms 4G tīklā audzis 6,5 reizes.

    Vislielākais modernizēto 4G staciju skaits šobrīd uzstādīts Daugavpils novadā (15), Jelgavas novadā (14) un Tukuma novadā (12). Savukārt, no pilsētām visvairāk LMT 4G bāzes staciju uzstādītas galvaspilsētā Rīgā (181), Jūrmalā (17), Liepājā (15) un Daugavpilī (14).

    LMT biznesa rezultāti 2014. gadā ir auguši, par ko liecina pamatdarbības ieņēmumu pieaugums par vairāk nekā vienu miljonu eiro un EBITDA rentabilitātes palielināšanās par procentpunktu līdz 31,1%. Pamatdarbības ieņēmumi LMT atkal auguši pirmo reizi pēc vairāku gadu krituma. Uzņēmuma apgrozījums 2014. gadā bija 161,3 miljoni eiro, taču ATVĒRTAIS līguma ieviesto izmaiņu dēļ šī gada reālā izaugsme atspoguļosies nākamajos divos gados. Jaunais pakalpojums izlīdzina pozitīvos rezultātus arī EBITDA, kas pērn bija 50,1 miljons eiro. LMT apjomīgās investīcijas uzrāda straujus pakalpojumu un lietotāju izaugsmes rezultātus, taču ietekmē arī peļņu, kas 2014. gadā bija 22 miljoni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    14.02.2015 05:01

    Njā, diez kur tie 3G ir 99%. pat Rīgā brīžiem ir EMTS:(

    4 g gribu!

    Piektdiena ir klāt
    14.02.2015 10:39
    Reply to  as

    uzkāp uz jumta un būs tev 3G. laukos ideāliiet internets!

    Reklāma