Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft ierobežos operētājsistēmas Windows with Bing lietojumu

    Jaunākie raksti

    Kompānija Microsoft pilnā sparā ir iesaistījusies cīņā par lēto klēpjdatoru tirgus daļu. Konkrēti tā ir cīņa ar Google „chromebook” iniciatīvu. Lai šo cīņu padarītu veiksmīgāku, pirms neilga laika Microsoft sāka piedāvāt operētājsistēmas versiju Windows with Bing. Šī operētājsistēmas versija ir pieejama datoru un citu portatīvo ierīču ražotājiem par velti vai ļoti mazām naudām. Tas ļauj ražotājiem piedāvāt klēpjdatorus ar Windows OS par datoriem ar Chrome OS līdzvērtīgu cenu.

    Taču, kā izskatās, tad Microsoft ir nedaudz pārcentušies. Vai arī ir pārcentušies klēpjdatoru ražotāji. Tā 80% no kopējā klēpjdatoru ar Windows with Bing operētājsistēmu skaita ir ar ekrāna diagonāli 15 collas. Un tie jau ir datori, kuri nekādā veidā nav paredzēti konkurencei ar „chromebook” ierīcēm.

    Reklāma

    Tāpēc Microsoft ir nolēmuši ierobežot operētājsistēmas Windows with Bing pielietojumu, un lietot to tikai ierīcēm, kuru ekrāna diagonāles izmērs ir līdz 14 collām. Iekārtām ar lielāku ekrāna diagonāli ražotājiem būs jāiegādājas licence parastās Windows OS izmantošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    12.02.2015 12:40

    hm, pirms brīža ziņoja ka par velti dod tikai iekārtām ar ekrānu līdz 12″

    manā sapratnē ne-biznesa lietotājiem OS būtu jābūt par velti, pelnot uz aplikācijām, rīkiem, pakalpojumiem. Piesaistīt lietotājus, nevis izveidot tos no zila gaisa. Protams, tas prasītu zināmas izmaiņas brontozaura uzvedības kodeksā bet šobrīd, ja cilvēks nav pieaudzis Win95 un nostaļģiski pērk jaunās Win versijas, tad mājas lietotājam vajag tiešām specifiskus iemeslus, lai paliktu Win nometnē.

    Reklāma