Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedtālrunis BQ Aquaris E4.5 ar Ubuntu OS beidzot būs nopērkams

    Jaunākie raksti

    Kompānija Canonical spītīgi turpina iesākto rotaļāšanos ar Ubuntu kā viedtālruņu operētājsistēmu, un beidzot ir aizrotaļājušies līdz reālam, un no nākamās nedēļas arī nopērkamam telefona modelim. Tas gan nav plaši aprunātais augstākās klases viedtālrunis, kurš visus noliks pie vietas, bet tikai parasta budžeta klases mantiņa.

    Jaunumam dots nosaukums Aquarius E4.5, un to ražos spāņu kompānija BQ. Aquarius E4.5 ir ar 4,5 collu diagonāles ekrānu, kura izšķirtspēja 960 x 540, bet tā sirds ir četrkodolu 1,3 GHz MediaTek procesors, iespējams MT6582, un to papildina 1 GB operatīvā atmiņa. Iebūvētās atmiņas apjoms ir 8 GB, ko var paplašināt ar microSD atmiņas karti. Tāpat ir 8 Mpix aizmugures kamera un 5 Mpix priekšējā kamera. Cik ietilpīgs būs akumulators, netiek ziņots.

    Reklāma

    Telefona operētājsistēma ir veidota ļoti līdzīga datoros esošajai Ubuntu, tāpēc tās lietotājiem nekādu problēmu nebūs. Arī pārējiem pārāk lielas problēmas visticamāk neradīsies. Telefons maksās 170 eiro un sākot ar pirmdienu, 9. februāri, būs nopērkams Canonical un BQ kopējā interneta veikalā, kā arī pie mobilo sakaru operatoriem, kuru vidū tādi kā 3 Sweden, giffgaff, un Portugal Telecom. Visu cieņu Canonical par vēlmi paveikt iecerēto, bet atklāts paliek jautājums, vai ir nepieciešama vēl viena mobilā OS un vēl viens budžeta klases viedtālrunis, jau tā lielajā piedāvājuma klāstā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SoftS
    08.02.2015 13:40

    Kāpēc vajag vēl vienu?

    Tāpēc, ka pārējie ir neciešami:
    Google ar savu mūžīgo G+ integrācijas uzspiešanu (nekad mūžam netaisos to lietot, tāpat kā Facebook vai Twitter).
    Un Apple ar savu “mēs zinam labāk” attieksmi.
    Par Microsoft vispār pat nerunājot… flīzes? kuram šāda “ģeniāla” ideja vispār ienāca galvā?!?!

    Ubuntu ienes patiešām svaigas vēsmas ar Scopes (kontekstuālā meklēšana), ko mēģina darīt Google Androidā, bet visu laiku izgāžas.

    P.
    09.02.2015 10:22
    Reply to  SoftS

    Vai Tu reāli esi lietojis Ubuntu Phone un vari apgalvot, ka tas ir kaut kas atšķirīgs un derīgs?

    Turklāt, ja runājam par komerciālismu, tad ubuntu ne tuvu nav balts un pūkains, – ja atceramies, kā tas sadarbojās ar Amazon un pat sūtīja lietotāja datus uz trešo pušu serveriem – vēlmē nopelnīt.

    ZTW
    11.02.2015 13:29

    Man piemeram ja godigi no video redzamaa nepatiik bubuntu. Es ceru ka bubuntu tas pirmais un peedeejais tel. Un projekts izgaaziisies. Man personiigi patik WP8.x sadaliits ir logiski. Ieliec start screenaa to ko primaari lieto. Uz android ir bardaks, bet nu labaka poziicija par iOS. Par iOS neko labu ipashi nevaru teikt, kaa vieniigi stabilitaate. Gaidu no Microsoft jaunaako flagmani ar Windows 10, tad paardosu iPhone nost.

    janka
    04.04.2015 13:24

    to ZTW, tev personīgi neviens neuzspiež lietot ubuntu, sēdi uz savām flīzēm un priecājies.

    Bet par projektu ir prieks, ka beidzot pienācis tas laiks, kad būs normals telefons, nevaru sagaidīt, kad ienaks lv tirgū :)

    Reklāma