Web Analytics
More
    Reklāma

    Swatch gatavo viedo rokaspulksteni, kuru nevajadzēs uzlādēt

    Jaunākie raksti

    Viedais rokaspulkstenis nav kā rīta kafija vai sviestmaize, bez tā var arī iztikt. Taču šādu ierīču pircēju un lietotāju skaits pieaug nemitīgi un tiek prognozēts, ka 2018. gadā pulksteņu pārdošanas apjomi sasniegs 10 miljonus gadā. Vai nu šo skaitļu iespaidā, vai kā savādāk, bet rokaspulksteņu Swatch ražotājs, ir nācis klajā ar paziņojumu, ka šī gada otrajā ceturksnī tas laidīs klajā savu viedo rokas pulksteni.

    Interesanta šī ziņa ir vairāku aspektu dēļ. Pirmkārt jau tas, ka pulksteni veido un ražos tie, kuri zina ko nozīmē pulksteņu ražošana, un kādam pulkstenim jāizskatās, kā arī kā tam jāfunkcionē.

    Reklāma

    Otrkārt tāpēc, ka Swatch vadītājs Niks Hajeks (Nick Hayek), paziņojis ka viņu rokaspulksteņus nevajadzēs nemitīgi uzlādēt. Plašāk gan netiek paskaidrots, vai tiks izmantos kāds nebijis akumulatora risinājums, vai kas līdzīgs Seiko Kinetic sistēmai, vai saules enerģija, vai kaut kas vēl cits. Risinājums var būt pats negaidītākais.

    Un trešais moments, ir tas, ka jaunais rokaspulkstenis darbosies kopā ar Windows Phone un Android operētājsistēmu viedtālruņiem. Par iOS operētājsistēmu nekas nav teikts, bet kā var noprast, tad par šo lauciņu un lieku cīņu ar Apple, Swatch nav nekādas intereses.

    Pulkstenis būs aprīkots ar bezvadu savienojumiem un NFC risinājumu, lai varētu veikt mobilos maksājumus. Pagaidām nekas vairāk nav zināms. Tagad atliek tikai gaidīt, un pēc pāris mēnešiem ieraudzīsim, ko pulksteņu ražotājs Swatch būs gatavs likt pretī elektronikas ražotāju piedāvājumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    06.02.2015 16:52

    Neticu. Par 300 eur var dabūt apzeltītu pulksteni no Citizet vai Armani, tā vietā, lai nēsātu plastmasas krāmu.

    Latgaleens
    07.02.2015 10:47

    Visu cieņu swatch jo beidzot kas interesants priekš wp telefoniem parādīsies. Manuprāt swatch attieksme ir pareiza – jēga cīnīties iOS zonā ja priekš iOs jau tā dažādu Isūds Lietiņu un lielākā daļa bezjēdzīgas. Mana attieksme – ios jāsāk gatavot kvalitatīvāka prece – tāda kāda tā bij džobsa laikos nevis kā tagad – “saloki pats” vai arī jāapvienojas ar kādu biezu Amerikas uzņēmumu un jāražo biezo tālruņi kā piemēram to dara vertu.

    Labi es te galīgas muļķības dzenu :D nu karoč mana attieksme ka kamēr apple nesāks ražot labākas kvalitātes telefonus ar kuriem nav jāuzmanās kā ar jēlu olu, tikmēr arvien vairāk ražotāji atteiksies atbalstīt ios.

    KKTK
    07.02.2015 11:17

    Jūs taču ziniet, ka swatch ir prastākais no šveices pulksteņiem? ;) Nu bet attiecīgi arī lētākais. Un dēļ milzīgā klāsta, arī dizainu var piemeklēt sev vēlamu. Tā kā, rezultāts var labi aiziet. Kā nekā visās lidostās to tirgos :D

    Latgaleens
    07.02.2015 14:40
    Reply to  KKTK

    Swatch ir diezgan dārga firma. tie kurus lidostās par lētu naudu pārdod ir vietējie pakaļdarinājumi

    Mikus Karlsons
    07.02.2015 15:20
    Reply to  Latgaleens

    Mēs protams riskējam iegrimt strīdā par to, kas ir lēts un dārgs, bet pulksteņu pasaulē Swatch ir budžeta gala risinājums. Jā protams, uz saviem 100 eiro vismaz maksās. Bet tie nav desmiti tūkstošu, kā dārgā gala šveices verķiem. Un tici man, ja vien lidosta nav kāda Mozambikas vai Muhosranskas vietējo lidojumu apkalpotāja, neviens tajā neļaus un neatļausies tirgot pakaļdarinajumus. Bet citādi, nu gaidīsim, kas tur izšķilsies. Mani jau kā WP lietotāju ļoti interesē Swatch darinājums. Īpaši ņemot vērā, ka Microsoft Band iegūt ir problemātiski.

    x
    08.02.2015 12:45

    manuprāt, uz rokas nēsājams dators tik ļoti atšķiras no pulksteņa, ka nav itin nekādas vajadzības tos ražot pulksteņu firmām.

    ja nu tikai lai pabāztu zem brenda (kas gan nav swatch gadījums) un uzkruķītu cenu, kas pircējiem liktu apzināties savu īpašo stāvokli barības ķēdē :)

    Reklāma