Web Analytics
More
    Reklāma

    Ļaundabīga programmatūra zogot informāciju arī no iPhone bez jailbreak

    Jaunākie raksti

    Trend Micro ziņo, ka atklāta ļaundabīga iPhone programmatūra, kuras darbība tēmēta valstu vadītāju, militārā personāla un žurnālistu izspiegošanai. Spiegu programmatūra iPhone viedtālruņiem savācot milzīgu datu apjomu, kas tiek nosūtīts uz serveriem citās valstīs.

    Spiegu programmatūra ieguvusi nosaukumu XAgent un tā izmanto inficēšanas tehniku, kas nosaukta par lēkāšanu starp salām (island hopping). XAgent mērķis ir inficēt draugu un kolēģu viedtālruņus, lai tālāk nosūtītie “ielūgumu” būtu no zināmas un uzticamas personas, nevis kāda nezināma telefona numura vai e-pasta.

    Reklāma


    XAgent vāc informāciju par īsziņām, kontaktu sarakstu, uzņemtajiem attēliem, GPS datiem. Tāpat tiekot izspiegotas citas iPhone uzstādītās lietotnes. Tiek pieļauts, ka XAgent spēj arī ieslēgt viedtālruņa mikrofonu un ierakstīt sarunas. Ļaundabīgā programmatūra darbojas iOS 7 un iOS 8 operētājsistēmās arī bez t.s. “jailbreak”. Visbīstamākais XAgent paveids ir iOS 7 operētājsistēmai, jo tas māk paslēpt savu ikonu. iOS 8 operētājsistēmai XAgent pēc pārstartēšanas ir jāpalaiž pašam lietotājam, tāpēc tiek pieļauts, ka XAgent izveidots iOS 7 laikos. XAgent nepamanīts darbojies aptuveni gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    05.02.2015 13:22

    tad Dmitrijs Aifončiks drīz paliks bez iemīļotajām iToys :)

    LOOK
    11.02.2015 12:14

    Jau otrais gadījums ar infas noplūdi: http://nnm.me/blogs/1nasty1/hakery-prodayut-informaciyu-s-treh-iphone-dmitriya-medvedeva-za-114-tysyach/#cut
    p.s. un nav pat svarīgi kā tas panākts…

    Reklāma