Web Analytics
More
    Reklāma

    Olympus Air – viedtālruņa fotokamera ar maināmu optiku

    Jaunākie raksti

    Japānas ražotāji pilnā sparā rosās viņu mājās gaidāmās fotoizstādes CP+ 2015 priekšvakarā. Un vienlaikus visai pasaulei atrāda dažādas interesantas lietas, kuras demonstrēs izstādē. Tā Olympus nupat atklājuši informāciju par ko, viņiem ļoti neierastu. Tā ir viedtālrunim pievienojama fotokamera ar maināmiem objektīviem. Vārds tai dots pavisam vienkāršs – Olympus Air.

    Līdzīgi kā tas ir Sony QX Smart Lens kamerai, arī šis fotoaparāts ar speciāla turētāja palīdzību fiksējas pie viedtālruņa aizmugures. Vai ja precīzāk, tad telefons pie kameras. Kameras vadība notiek izmantojot viedtālruņa ekrānu, bet Olympus Air ir arī fiziska slēdža poga uz kameras korpusa. Interesanti ir tas, ka Olympus kamera atbalsta darbu ar maināmajiem objektīviem. Lietotājs var izmantot to Micro Four Thirds sistēmas objektīvu, kurš viņam liekas labākais konkrētā situācijā. Turklāt Olympus sola izveidot speciālas pārejas, lai kopā ar šo kameru varētu izmantot arī citu ražotāju objektīvus.

    Reklāma

    Olympus Air kamerā tiek izmantota 16 megapikseļu izšķirtspējas Live MOS attēla matrica, kā arī TruePic VII attēla apstrādes procesors un 81 punkta Fast AF autofokusa sistēma. Olympus Air ISO ir 200 – 12 800. Kamera nodrošina uzņemšanas ātrumu līdz pat 10 kadriem sekundē. Ar viedtālruni kamera sazinās izmantojot WiFi bezvadu savienojumu. Attēlu uzglabāšanai kamerai ir microSD atmiņas kartes ielādes vieta, un iebūvētais akumulators būs pietiekams, lai uzņemtu 320 kadrus. Kamerai būs arī Olympus fiksētie uzņemšanas režīmi, piemēram, Art Filters.

    Ražotājs vienlaikus ar kameru laiž klajā arī atvērtās platformas API, kas ļauj entuziastiem veidot dažādas kamerai un viedtālruņiem paredzētas aplikācijas. Kameras izmēri ir 56,9 × 57,1 × 43,6 mm, bet svars — 147 grami. Jaunumam ir papildus USB pieslēgvieta un arī statīva stiprinājuma vieta. Zināms, ka pagaidām kameru varēs iegādāties Olympus Japānas interneta veikalā, bet par to kāda būs cena informācijas vēl nav.

    https://www.youtube.com/watch?v=t3tCXeH16oE#t=15

    AvotsOlympus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    06.02.2015 06:28

    un brīnāmies par globālo sasilšanu ja sāk ražot nevienam īsti nevajadzīgus draņķus par overprice cenu.

    Uldis M.
    06.02.2015 09:03

    Njā, tā kameras daļa + objektīvs kopumā sastāda pamatīgu izmēru… Un ja reiz tev jāstaipa līdzi tāda Coca-Cola bundžas izmēra uzparikte, kārtējo reizi ir vērts aizdomāties, varbūt par to pašu naudu var tomēr staipīt līdzi līdzvērtīgu hibrīdkameru ar maināmiem objektīviem un Wi-Fi funkciju (ja jau ir tik svarīgi nobildēto uzreiz caur viedtālruni publicēt internetā). Kā nekā performances un lietošanas ērtuma ziņā šāds risinājums nespēs līdzināties reālai kamerai.
    Galu galā… ikdienas kadrus jebkurā gadījumā ir ērtāk uzņemt ar telefona kameru kuras nu jau ne pavisam nav sliktas… nopietnākām bildēšanām normāla fotokamera ir neaizstājama… galu galā – ar ko šāds risinājums ikdienas lietošanā ir diži labāks par kameru ar ar iebūvētu Wi-Fi?

    Kaspars_
    06.02.2015 09:08

    Piešūt telefonam ko tādu nebūs ērti..un ērtums ir iemesls, kāpēc spogulenes ir tik lielas un ar izliekumu viena malā..
    Bet, kas ir ērti: ceļojot vari paņemt līdzi šādu kolas izmēra bundžiņu, nevis stiept līdzi spoguleni.
    Bet tādā gadījumā tam bija jābūt lētam un ērtam gadžetam, nevis dārgai uzpariktei ar maināmiem objektīviem, jo profesionāļi šo neizvēlēsies

    x
    06.02.2015 11:33

    Nav skaidrs, kādas ir priekšrocības telefons+objektīvs duetam, ja jau nēsā ko lielāku par telefonu tad tas var būt arī neliels f.a. piem. Pen ar tiem pašiem objektīviem. Turklāt īstu f.a. ir daudz ērtāk turēt rokā un regulēt.
    Ja kādam patīk paspēlēt spiegus, nu varbūt tas tiešām ir piemērots veids :)

    07.02.2015 09:05

    Cik atminos, Sony līdzīgie produkti bija visai neslikti. Lielākā bremze bija Wifi sūtītajā attēlā uz telefonu. Iespējams ka tas ir sakārtots un tad nav dižu ierunu pret šādu rīku.

    Turi to aiz objektīva, skaties telefona ekrānā. Manuprāt, kādam ar jau esošu objektīvu klāstu var noderēt, bet būvēt savu kolekciju no nulles šāda aparāta dēļ gan nav prātīgi.

    Reklāma