Web Analytics
More
    Reklāma

    Korporatīvajiem lietotājiem Windows 10 būs par maksu

    Jaunākie raksti

    Daudz aprunātās un apspriestās Windows 10 prezentācijas laikā, pirms pāris nedēļām, Microsoft paziņoja, ka Windows 7 un Windows 8/8.1 lietotājiem gada laikā būs iespējams pilnīgi par velti atjaunināties uz Windows 10 operētājsistēmu. Taču nupat Microsoft savā blogā ir konkretizējuši, kurš saņems labumus par velti, un kam par to būs jāmaksā.

    Tā Microsoft drošības sistēmu nodaļas ģenerālmenedžeris Džims Alkovs (Jim Alkove) precizējis, ka Windows 7 Enterprise un Windows 8/8.1 Enterprise lietotājiem atjauninājums par velti nebūs pieejams. Viņiem nāksies par to maksāt. Šādu lēmumu Microsoft ir pieņēmuši elementāru apsvērumu vadīti. Microsoft ir jāpelna nauda, un dalīt operētājsistēmu par brīvu tiem, kuriem naudas pietiek, būtu absurds lēmums. Individuālos lietotājus no operētājsistēmas atjaunināšanas var atturēt papildus maksājumi. Savukārt korporatīvajiem lietotājiem svarīgākās lietas ir drošība, darba ērtums un stabilitāte. Un viņi naudu atjauninājumiem iekļauj savā budžetā pēc noklusējuma.

    Reklāma

    Microsoft ir droši, ka viņi spēs nodrošināt korporatīvajiem lietotājiem vēlamo drošību, darba ērtības un stabilitāti, un pircēju Windows 10 operētājsistēmai netrūks. Tāpat arī Microsoft šādā veidā cer samazināt pirātismu, jo tieši individuālie lietotāji ir lielākie nelicenzētās programmatūras izmantotāji. Tagad izmantojot bezmaksas piedāvājumu, vajadzība pēc pirātiskās programmatūras pazudīs, vai kļūs krietni vien mazāka.

    Tāpat arī Džims Alkovs informējis par to, kādā veidā tiks nodrošināta Windows 10 korporatīvās versijas drošības atjauninājumu nodrošināšana. Korporācija sūtīs informāciju par pieejamajiem atjauninājumiem korporatīvo klientu IT nodaļām, un sistēmu administratori paši varēs izlemt, ko no piedāvātā instalēt, ko nē, un kā konfigurēt Windows 10 OS atbilstoši konkrētajām lietotāja vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    02.02.2015 18:17

    Tad nu gan pārsteigums :)

    Krotow
    03.02.2015 03:00

    Windows vienkārši kļūst par nišas produktu.

    Reklāma