Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 viedtālruņos būs FLAC skaņas kodējums atbalsts

    Jaunākie raksti

    Ir dažas mazas, taču kādai konkrētai cilvēku kategorijai svarīgas lietas. Tādi mēdz būs arī dažādi mūzikas ierakstu kodējuma standarti un to atbalsts vai atbalsta neesamība mobilajās ierīcēs. Tā ir arī ar mūzikas kodējuma standartu FLAC. Tas tiek izmantots daudz un plaši, un pat albumi interneta vietnē HD Tracks ir kodēti FLAC standartā. Tāpēc ir pietiekami svarīgi tas, lai arī viedtālruņi un citas mobilās ierīces atbalstītu šo kodējumu. Un lai tas būtu iekļauts jau ierīces operētājsistēmas iespējās.

    Pagājušajā nedēļā Microsoft jau iepriecināja daudzus cilvēkus, paziņojot, ka FLAC mūzikas kodējuma atbalsts būs iekļauts datoriem paredzētajā Windows 10 operētājsistēmas versijā. Taču nupat Džo Belfiore atbildot uz Twitter sarunā uzdotu jautājumu, ir iepriecinājis arī viedtālruņu lietotājus. Kļuvis zināms, ka FLAC atbalsts būs arī Windows 10 viedtālruņu versijā. Citējot Džo Belfiori – „Jā, viedtālruņos un mazā izmēra planšetdatoros būs FLAC atbalsts. Tas gan visticamāk nebūs jaunās operētājsistēmas pirmajos variantos, taču dažu mēnešu laikā noteikti”. Lieliska ziņa visiem melomāniem un vienkārši laba skanējuma cienītājiem, jo nebūs vairs jāmokās meklējot atskaņotājus, kuri mācētu tikt galā ar FLAC kodējuma failiem.

    Reklāma

    FLAC_twit

    AvotsTwitter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    29.01.2015 15:52

    Svarīgāk par formāta (kodējuma) atbalstu ir 24bit svietojams DAC. Ja nemaldos patreiz ir tikai viens telefona modelis no LG, kurš uztur (atskaņo) hi-rez audio. FLAC atskaņošanu nav problēmu atrisināt softiski, bet dzelžus izmainīt, lai atskaņotu vairāk par 16bit paketēm nevar. Uz austiņām paklausīties mūziku arī vairāk nevajag, taču ja ir doma palaist digitālo straumi uz kādu ārējo DAC, tad tam ir būtiska loma. Sony sola ka jaunajam Xperia Z4 būs puslīdz jēdzīgs 24bitDAC, gan relatīvi kvalitatīvi OPA galos. Pagaidām tas tiek rūpīgi slēpts, jo jāpārdod taču Walkman NW-ZX2, kuram vismaz teorētiski jābūt pārākam par jebkuru telefonu.

    Reklāma