Web Analytics
More
    Reklāma

    Minecraft iegāde nes Microsoft pieklājīgu peļņu

    Jaunākie raksti

    Kad pagājušā gada septembrī Microsoft iegādājās spēles Minecraft izstrādātāju, kompāniju Mojang par summu $2,5 miljardi, neviens neteica, ka tas ir pārāk dārgi. Un tagad tas ir lieku reizi apstiprinājies, jo ja skatāmies Microsoft finanšu atskaiti par 2015. gada otro finanšu kvartālu, kurš tikko ir noslēdzies, varam redzēt, ka spēļu nodaļas peļņa paaugstinājusies par 79%, salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni.

    Pēc spēles iegādes, naudas izteiksmē Microsoft ienākumi ir pieauguši par $171 miljonu, un šīs spēles iegāde turpinās pamatīgos tempos. Tā visā pasaulē, katru dienu spēli iegādājas vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, un kopējais tās spēlētāju skaits pārsniedz 18 miljonus cilvēku. Un tas attiecas tikai uz spēles variantu datoriem. Papildus tam vēl arī tie lietotāji, kuri to izmanto spēļu konsolēs un portatīvajās ierīcēs.

    Reklāma

    Pagaidām gan nav līdz galam skaidrs kādā veidā Microsoft pildīs savus solījumus, kurus izteica Mojang iegādes brīdī. Un konkrēti ir runa par to, ka līdz 2015. gada beigām viņi grasās spēles iegāde izmaksas pilnībā atgūt. Taču varam pieļaut, ka visticamāk Microsoft izmantos Minecraft kā iespējamo virtuālās realitātes ierīces – hologrāfisko briļļu HoloLens, pārdošanas stimulēšanas līdzekli. Arī Microsoft vadītājs Satja Nadels nesen atzina, ka spēles ļoti bieži ir tieši tas iemesls, kāpēc pircēji iegādājas dažādas virtuālās realitātes ierīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma