Web Analytics
More
    Reklāma

    LibreOffice izveido Android lietotni

    Jaunākie raksti

    Nedaudz nokavējusies, bet nu arī LibreOffice lietotne ir pieejama Android operētājsistēmai. Pagaidām tā ir ne tikai beta stadijā, bet arī LibreOffice pilnais lietotnes nosaukums ir LibreOffice Viewer, kas nozīmēt to, ka sākotnēji iespējama tikai dokumentu apskate.

    LibreOffice ir visai krāsaina vēsture. Sākotnēji OpenOffice.org bija viens no lielākajiem Microsoft Office konkurentiem, kas piedāvāja saprātīgus dokumentu veidošanas risinājumus pilnīgi bez maksas. Tobrīd OpenOffice bija Sun Microsystems paspārnē. Abus kopā iegādājās Oracle un daudzi bija noraizējušies par Oracle nepatiku pret atvērtā koda programmatūru. Tieši šī iemesla dēļ OpenOffice pārdzima par LibreOffice.

    Reklāma

    LibreOffice ir ārkārtīgi populāra galddatoru lietotne, bet Android operētājsistēmai ir pieejamas neskaitāmas dokumentu izveides iespējas un lietotnes, tāpēc LibreOffice nākotnē nāksies piedāvāt ko unikālu. Manuprāt, Android operētājsistēmai dokumentu apstrādes lietotņu skaits ir pat pārāk liels.

    Vakar internetā noplūda Google Docs, Sheets un Slides APK lietotnes, kuru lielākais jaunums bija tūlītēja pareizrakstības pārbaude. Iespējams, LibreOffice gatavo ko līdzīgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.01.2015 21:25

    Pārāk liels lietotņu skaits? Drīzāk ir pārāk maz tādu, kas funkcionāli būtu vismaz tuvu PC versijām. No tādiem viewer’iem jēga maza.

    26.01.2015 10:46
    Reply to  Elvis Burdājs

    Neko jau tādā bakstekrānā nevar paveikt, tam vajag klaviatūru, peli, statīvu. Paprovēju ar 12 collu Samsung planšeti šo to parakstīt. Viegli nebija, bet ar fizisku klaviatūru visas Android ofisa app kļūst kaut nedaudz lietojamas. Jautājums – cik kuram tā planšete liela un vai ir Bluetooth/OTG klaviatūra. Bez peles var uztikt.

    Matīss Jēkabsons
    27.01.2015 22:34

    “OpenOffice pārdzima par LibreOffice” normāls BS ;)
    Nekas un ne par ko nepārdzima ;)
    OO un LO ir tiešie konkurenti šobrīd. Developeri sastrīdējās – tā varētu īsumā teikt, bet nevis pārtapa… drīzāk LO ir ‘spinoff’s un ta ie liela atšķirība.

    28.01.2015 08:12

    Es pārdzima liktu pēdiņās, jo ne visi var uzķert šāda teikuma ideju.

    Krotow
    03.02.2015 03:18

    Kristap, nemāni tautu. Tas nav pilnvērtīgs redaktors, bet tikai dokumentu skatītājs.

    Protams, labi, ka beidzot var normāli atvērt apskatei epastā saņemtus OpenOffice/LibreOffice dokumentus, taču pilnai laimei gribas arī redaktora Android versiju.

    03.02.2015 08:05
    Reply to  Krotow

    Un ko nozīmē šāds teksts? :)

    “LibreOffice pilnais lietotnes nosaukums ir LibreOffice Viewer, kas nozīmēt to, ka sākotnēji iespējama tikai dokumentu apskate.”

    Krotow
    03.02.2015 18:42

    Atvaino, pēc pus/nakts kodēšanas ne to vien var nepamanīt :) Taču pilvērtīgu LibreOffice androīdam tāpat gribas.

    Reklāma