Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 7, Windows 8.1 un Windows Phone 8.1 lietotāji Windows 10 par velti saņems

    Jaunākie raksti

    Vakar notikušajā Microsoft pasākumā uzņēmums padalījās ar Windows 10 jaunumiem. Interesantākā jaunumu daļa bija par jaunās operētājsistēmas versijas cenu. Microsoft pavēstīja, ka tas būs par velti visiem Windows 7, Windows 8.1 un Windows Phone 8.1 ierīču lietotājiem. Tomēr ir āķis – atjauninājums par velti būs pieejams tikai vienu gadu pēc tā oficiālās pieejamības brīža, ko var gaidīt šī gada nogalē.

    Microsoft Operētājsistēmu grupas vadītājs Terijs Maijerons norādīja, ka Microsoft Windows uzskata par servisu un tuvāko gadu laikā plāno to attīstīt par vienu no lielākajiem Interneta servisiem visā pasaulē. Proti, lietotājs bez maksas varēs saņemt visus operētājsistēmas versijas uzlabojumus līdz izmantotās ierīces atbalsta beigām. Tādējādi Microsoft vēlas radīt situāciju, kad pēc iespējas vairāk lietotāju izmanto pašu jaunāko Windows versiju. Šobrīd tā ir problēma, jo šobrīd aktuālo Windows 8 (kopā ar Windows 8.1) izmanto mazāk nekā pirms 13 gadiem izlaisto Windows XP. Lai saņemtu jaunas funkcijas, nebūs jāgaida nākamā lielā servisa paka vai OS versija. Tas ir arī pluss izstrādātājiem, kam būs vieglāka dzīve, jo nevajadzēs rakstīt programmu atbalstu joprojām izmantotām bet vecām operētājsistēmas versijām. Īpaši tas ir aktuāli, jo Windows programmas nu varēs uzrakstīt vienreiz, bet darbināt uz datoriem, planšetdatoriem, telefoniem, Xbox konsolēm vai lietu interneta ierīcēm.

    Reklāma

    Turpmāk Windows 10 darbinās ne tikai datorus un planšetdatorus kā līdz šim, bet arī viedtālruņus. Savukārt no mobilajām ierīcēm uz datoriem pārcelsies Cortana balss asistents. Tāpat Windows 10 tiks iestrādāts jauns tīmekļa pārlūks par ko jau rakstījām iepriekš.

    Jaunās universālās Office aplikācijas (Word, Excel, PowerPoint, OneNote un Outlook) vienādi darbosies gan uz datoriem, gan mobilajām ierīcēm.

    Ir jaunumi arī Xbox sakarā – tagad Xbox One spēles varēs straumēt uz Windows 10 datoriem un planšetdatoriem.

    Vairāk ar Windows 10 jaunumiem vari iepazīties šajā video.

    Tomēr tas nav viss. Microsoft pasākumā prezentēja HoloLens hologrāfiskās brilles. Kopā ar brillēm Microsoft ir radījis izstrādātāju rīkus (arī API), kas tiem ļauj izstrādāt 3D projekcijas veidojošas aplikācijas. Lai labāk saprastu šo jaunumu, iesaku noskatīties video.

    https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

    Jūties ieintriģēts? Windows Insider programmai var pieteikties šeit: windows.microsoft.com/windows10. Nākamnedēļ Microsoft izplatīs jaunāko Windows 10 Technical Preview versiju un vēlāk februārī pirmā Windows 10 Technical Preview versija sasniegs arī viedtālruņus. Ir interesanti un būs tikai vēl interesantāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    micah
    22.01.2015 09:02

    Tas holo lens, labs! Reklāma nedaudz atgādināja apple.

    Kaspars
    22.01.2015 10:38

    Vot ar šo viņi ir ieintriģējuši..Ja iepriekš tās vīzijas bija tikai kā nākotnes plāni, kas kā labi zinām, diezgan bieži mēdz kancelēties, tad te jau ir ticamāk un interesantāk :)

    Diezgan interesanti par tām hologrammām..kamēr google savu briļļu projektu klapē ciet, tikmēr MS to attīsta neiedomājamos apmēros..

    Kaspars
    22.01.2015 10:39

    Kāds to preview lieto?
    Cik tieši lietojams tas šobrīd ir un daudz no šiem jaunumiem tur jau ir iekšā?

    Khe
    22.01.2015 11:20
    Reply to  Kaspars

    Šis jautājums arī mani nomoka. Nevēlos riskēt pagaidām.

    Jānis
    22.01.2015 13:40

    Tas pats kas ar google glass gan jau.. Video super pārtjūnēts, realitātē tas gan jau ne tuvu nestrādā tik smuki un labi :) Manuprāt, šitais vēl vairākus gadu desmitus neaizies tautā, neredzu nepiecašamību staigāt kā kiborgam ar milzīgu uzparikti uz galvas :)

    microsoft96
    22.01.2015 22:26

    Viss baigi forši, man patīk, bet tas “visa informācija automātiki sinhronizējas visās Windows 10 ierīcēs” ir līdzīgi, kā Apple ar savu Mac OS X un iOS.

    Kaspars
    22.01.2015 22:45
    Reply to  microsoft96

    Neredzu problēmu Tevis teiktajā

    Kaspars
    23.01.2015 10:01

    Pie rīta kafijas palasīju par HoloLens:
    http://mashable.com/2015/01/22/hololens-hands-on-experience/

    Kaut kā bija licies, ka tas ir tikai teju idejas līmenī, un līdz pabeigšanai paies vēl vismaz 5 gadi.
    Bet pēc raksta var spriest, ka šībrīža prototips jau ir spējīgs “nocelt jumtu” ikvienam, kurš pamēģinās..
    Teorētiski jau kāpēc ne? MS ir spējis radīt tīri feinu kinetics priekš xbokša (to lietu viņi tomēr pieprot)

    *vēljoprojām smīns par googles fiasko :D

    Reklāma