Web Analytics
More
    Reklāma

    Lumia Camera aplikācija nonāks visos viedtālruņos ar Windows 10

    Jaunākie raksti

    Microsoft veidojot savu Windows Phone platformu, lielā mērā centušies paņemt labāko no abām konkurējošajām viedtālruņu nometnēm, Android un iOS. Tā Microsoft cenšas paši izstrādāt viedtālruņu dzelžu daļu un arī veidot tiem ideāli piemērotu operētājsistēmu. Bet vienlaikus arī ir atstājuši iespēju citiem telefonu ražotājiem izmantot WP operētājsistēmu viņu veidotajās ierīcēs.

    Taču ar šādu piegājienu rodas arī zināmas problēmas. Tā kameras, lielākajā daļā viedtālruņu, kuru ražotājs ir kāds cits, nevis Nokia vai šobrīd Microsoft, ir lēnas un ar samērā zemu uzņemto attēlu kvalitāti. Microsoft nolēmuši pielikt punktu tādai situācijai. Tā rezultātā vienlaikus ar jauno Windows 10 operētājsistēmu, pilnīgi visos viedtālruņos nonāks arī Lumia Camera aplikācija.

    Reklāma

    Turklāt kā ziņo aplikāciju izstrādātājs Džese Leskinens (Jesse Leskinen), tad Lumia Camera aplikācija jaunajā versijā iegūs vairākas nebijušas iespējas. Tāds būs uzņemšanas režīms Rich Capture, kā arī Bluetooth HID (Human Interface Devices) atbalsts, kas varētu norādīt uz to, ka WP viedtālruņu kameras iegūs distances vadības iespējas. Šis Bluetooth HID parādīsies arī Windows Phone 8.1 GDR2 un protams Windows 10.

    Vairāk par Lumia Camera aplikāciju mēs visticamāk uzzināsim jau rīt gaidāmajā Microsoft pasākumā, kurš veltīts Windows 10 jaunumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    khe
    20.01.2015 12:29

    Šobrīd Lumia Camera darbojas ar tālruņiem kuriem ir Denim atjauninājums. Bet Lumia 830, 730 un 735 kuri nesen iznākuši jau darbojas ar Denim atjauninājumu. Lejuplādēt Lumia Camera var bet startējot to parādas paziņojums, ka nepieciešams Denim atjauninājums. Šobrīd darbijas Lumia Camera Clasic versijā 4.9.3.0 savukārt Lumia Camera nāk jau 5.0.

    Bija man izdevies startēt/palaist šo Lumia Camera dažas reizes bet atmetu ar roku jo kad palaižu no lumia 830 ar kameras pogu tad arī parādas paziņojums, ka nepieciešams Denim. Tajās reizēs kad sanāca palaist tad kameras ieslēgšanās laiks tiešām ir ĀTRS. Nevar salīdzināt ar Lumia Camera Clasic.

    Šobrīd Lumia Camera būs pieejams uz 1520, 930 un 830 kopā ar Denim apdeitu.

    Precīzāk par Denim un pieejamību http://www.microsoft.com/en/mobile/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/ Šeit gan jāskatas no kura reģiona nāk lietotaja iekārta.

    P.S.
    Atvainojos par spamu :D

    khe
    20.01.2015 12:35
    Reply to  khe

    Vēl spamojot jāpiebilst, ka rīt 21.01. būs pasākums veltīts windows 10 un klīst baumas, ka tiks arī prezentēts windows 10 priekš telefoniem.
    Šobrīt interneta dzīlēs klīst baumas, ka jau ir viena iekārta Lumia 532 ar Win 10 un iespējams arī drīzumā tiks prezentēta.

    Par Denim. Win 10 tuvojas bet Microsoft ir aizķeršanās ar Denim apdeita izlaišanu.

    Vilnis Salenieks
    20.01.2015 14:46
    Reply to  khe

    Manuprāt Microsoft Denim ir izlaiduši jau pasen, bet atbildīgie operātori ir tie kuri bremzē (testē, pielāgo?) un nelaiž Denim pie lietotājiem. Tas pats stāsts ir bijis ar katru iepriekšējo apdeitu, pie vieniem operatoriem tas nonāk ātri, citi stiepj gumiju (nope)

    Khe
    20.01.2015 15:58

    jap. tā tas ir. piekritīšu.
    Esmu savā telefonā uzstādijis preview for devs. šis arī nerisina šo jautājumu. Jo kā jau rakstīju Lumia Camera par ko ir šis raksts iespējams būs pieejama uz visiem win 10 telefoniem. Šobrīd tikai uz tiem, kuriem ir Denim. Lai arī 830 iznāca ar denim, lumia camera nav pieejama. Ir pieejama iepriekš minētā lumia camera clasic. Arī preview for dev nerisina. Laikam jāgaida oficiāls Denim un 830, kaut arī nesen parādijās ziņas, ka eiropā(rietumos, laikam portugāle?) ir palaisti atjauninājumi. Bet par to precīzāk linkā, kurš ir iepr. komentāros.

    Kaspars
    21.01.2015 11:06
    Reply to  Khe

    Man te tāda pavisam svaiga pieredze..vakar uz 830 parādījās, ka pieejams WP8.1 atjauninājums, kuru tad kā parasti arī uzliku..
    Šorīt nospiežot kameras taustiņu izleca ziņojums, kuram dižu uzmanību nepievērsu, bet tagad gan ieskatoties, redzu ka kkas ir savādāk, apskatos kameras aplikācijas info un redzu, ka ir Lumai camera 5.0.2.42
    Tātad caur šo pēdējo atjauninājumu visi Denim lietotāji iegūs šo lumia camera kā noklusēto kameras aplikāciju

    *šķiet, ka arī lumia storyteller ir ieguvis kkādus uzlabojumus

    Khe
    21.01.2015 15:34
    Reply to  Kaspars

    opā. Šodien no rīta skatījos bet nreedzēju atjauninājumu uz lumia camera un vispār uz denim.
    Kad saņēmi atjauninājumu?

    Kaspars
    21.01.2015 15:44
    Reply to  Khe

    tas bija OSa atjauninājums nevis tikai aplikācijas
    Nopīkstēja man vakar pa dienu, bet uzliku vakarā mājās

    Lauris
    20.01.2015 22:19

    Diemžēl cik sapratu tad nokia lumia 1020 vairs nesaņems kameras atjauninājumus. nezinu kā ar programmatūru bet kamera tiešām. Diemžēl tas ir liels sarūgtinājums man kā fotomīlim

    http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lumia-1020-wont-get-new-camera-features-from-Lumia-Denim-update_id64900

    Reklāma