Web Analytics
More
    Reklāma

    ES gatavojas piemērot Google papildus nodokļus

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo WSJ, tad tiek visai pamatīgi pētīta iespēja amerikāņu interneta kompānijas, tai skaitā arī Google, aplikt ar papildus nodokļiem viņu darbībai ES ietvaros. Par šādu soli informējis pašreizējais ES komisārs Digitālās ekonomikas un sabiedrības jautājumos Ginters Etingers. Tas, pēc viņa vārdiem, ļaus ES atbrīvoties no „lūzeru” statusa IT jomā, un iegūt papildus līdzekļus investīcijām informācijas tehnoloģiju jomā.

    Šāda veida nodoklis ir tikai viens no risinājuma variantiem, un galējais variants vēl nav zināms” – Ginteru Etingeru citē The Wall Street Journal. ES mērķis ir izveidot vienotu digitālo risinājumu tirgu Eiropas Savienības ietvaros. Eirokomisārs piebildis, ka 28 dažādi fragmentēti tirgi ne mazākajā mērā nav interesanti investoriem, un slikti iespaido jaunos projektus, darbavietu skaitu un tehnoloģiju gala lietotājus.

    Reklāma

    Komisārs ir pārliecināts, ka visām kompānijām ES tirgus ietvaros ir jāspēlē pēc vienotiem noteikumiem. Un tieši tāpēc ir jārada instrumenti, lai varētu garantēt vienotu noteikumu ievērošanu. Tāpat arī kritika adresēta amerikāņu kompānijām, kuras neiegulda pietiekami daudz lietotāju datu aizsardzībai, bet tajā pašā laikā ļoti cītīgi „izpumpē” visus iespējamos klientu datus savā labā.

    AvotsWSJ
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma