Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft patentē speciālu kinoteātriem paredzētu viedtālruņu režīmu

    Jaunākie raksti

    Daudzi droši vien atceras muļķīgo gadījumu kinoteātrī, kad kašķis par to kā uzvesties, beidzās ar to, ka viens no konflikta dalībniekiem bija miris. Un nav jau arī nekā patīkama tajā, ka daži ne pārāk saprātīgi radījumi iedomājas, ka var traucēt citiem skatīties kino. Tai skaitā runājot pa telefonu. Lai novērstu vai vismaz mazinātu šādu situāciju rašanos, Microsoft ir patentējuši speciālu viedtālruņu režīmu, kurš izmantojams esot kinoteātros, koncertzālēs, teātros un droši vien arī citās sabiedriskajās vietās.

    Saskaņā ar patenta pieteikumā esošo informāciju, Microsoft ir izstrādājuši speciālu režīmu, kurā automātiski tiks samazināts viedtālruņa ekrāna spilgtums, atslēgtas visas skaņas, un izmainīta sākuma ekrāna konfigurācija. Un kaut arī lietotājs jau varētu šādas darbības veikt pats, Microsoft vēlas to izveidot kā pilnībā automātisku sistēmu. Atrašanos kinoteātrī vai kādā citā vietā telefons noteiks pats, izmantojot GPS, NFC un WiFi iespējas. Vai arī, ja būsiet biļeti iegādājies izmantojot tālruņa pārlūku, tas automātiski pāries neredzamajā režīmā, kad būs pienācis paredzētais kinoseansa laiks.

    Reklāma

    Atslēgsies šis klusais režīms arī pats automātiski, vai arī to varēs izdarīt manuāli. Arī ieslēgt to varēs manuāli pats lietotājs. Microsoft patenta pieteikumu ir iesnieguši jau 2013. gada laikā, taču tikai nupat atbilstošās iestādes to ir apstiprinājušas. Ļoti iespējams, ka jaunās iespējas parādīsies kopā ar jauno Windows Phone OS versiju.

    Screen-Shot-2015-01-18-at-8-665x548

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    khe
    19.01.2015 14:19

    Šis jau arī izmantos wifi, gps datus, kā arī čekos kalendāra ierakstus par planotajām aktivitātēm. Cik sapratu tad telefons automātiski mainīs iestatījumus līdzīgi kā youtube var atrast video, kur Cortana tiek dotas komandas nopirkt sievai ziedus, kad esmu ziedu veikala tuvumā. :D

    Vita Grahovska
    19.01.2015 15:51

    Tas tāpat neizmainīs to, ka daži cilvēki tik un tā darīs stulbības un traucēs citiem skatītājiem. Pēdējā reizē kino biju uz filmu Hobits, un viena meitene vēsā mierā kājas uzbāzusi uz priekšējā sēdekļa un ar zibspildzi uzņēma selfijus. :@ Pieņemu, ka šo režīmu izmantotu tie cilvēki, kas tāpat jau zina, kā uzvesties kino/teātrī u.c. sabiedriskās vietās.

    Mikus Karlsons
    19.01.2015 16:50
    Reply to  Vita Grahovska

    Nu tas jau pats par sevi, jo Mērfija likumu – “Saprāta daudzums pasaulē ir konstants lielums, bet cilvēku skaits nemitīgi palielinās”, vēl neviens nav atcēlis. :)

    cx
    19.01.2015 17:22

    Labs ievads rakstam. Nepatīkamais ir tas, ka kāds iedomājas traucēt, nevis tas, ka kādu nošauj :D

    KKTK
    20.01.2015 01:10

    Gan jau vēl ari aizliegt uzņemt video :D

    Reklāma