Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Walkman ZX2 – jauns, labs, un sasodīti dārgs portatīvais atskaņotājs

    Jaunākie raksti

    Kompānija Sony, šobrīd notiekošajā izstādē CES 2015, parādījusi savu jauno piedāvājumu portatīvās audio tehnikas jomā. Mantai dots nosaukums Walkman ZX2. Šis portatīvais mūzikas atskaņotājs ir izmēros kā mūsdienu viedtālruņi, bet „resnumā” tas pārspēj ikvienu mūsdienu viedtālruni. Atskaņotājs veidots izmantojot S-Master HX ciparu pastiprinātāju, kā arī DSEE HX skaņas apstrādes tehnoloģiju, kura ļauj ikvienu ierakstu pacelt līdz Hi-Res kvalitātes līmenim.

    Atskaņotājs būs aprīkots ar 128 GB iebūvēto atmiņu un micro SD atmiņas kartes ielādes vietu. Tam kopumā būtu jāspēj nodrošināt jums iespēju nēsāt atskaņotājā palielu daudzumu iemīļotās mūzikas ierakstu HD izšķirtspējā. Atskaņotājs atbalstīs ierakstus 192kHz/24bit standartā un MP3, WMA, AAC, FLAC, AIFF, WAV, kā arī ALAC un DSD kodējumos. Ar vienu akumulatora uzlādes reizi pietiks mūzikas atskaņošanai līdz pat 60 stundu ilgumā.

    Reklāma

    Darbinās Walkman ZX2 ne pārāk jaunā, bet pārbaudītā Android 4.2 Jelly Bean operētājsistēma, kura vienlaikus arī ļaus atskaņotājā lietot Google Play vietnē pieejamās aplikācijas. Tāpat zināms, ka jaunumam būs WiFi, NFC un Bluetooth bezvadu savienojumi. Veikalu plauktos šim atskaņotājam jānonāk aprīļa mēnesī. Tas viss ir jauki, taču cena, kuru prasa par ZX2 būs ne pārāk priecējošie $1200, vai arī aptuveni 1023 eiro. Taču ir jau taisnība, ka tā šādas klases atskaņotāji maksā, un mūzikas baudīšana augstākajā kvalitātē nav lēta izprieca.

     

    AvotsSony
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    06.01.2015 23:21

    Ja skanēs, tad cena nav tik traka. Galu galā šīs ierīces mērķauditorija var atļauties tos 1200$ nolobīt.

    C
    07.01.2015 02:04

    Štuka par pleijeri, Štuka par telefonu, Štuka par kompi. Laiki pienākuši.

    Gvido
    07.01.2015 10:52

    Nez kur tā ūber skaņas kvalitāte ar tiem daudzajiem Hz un Bitiem rodas, un vai parasta cilvēka auss vispār spēj tik niansēti dzirdēt tos 24Bit un 192Khz? ja interfeiss šim plejerim ir ar to pašu Xperia Walkmani, kam ekvalaizers ir tikai 5 celiņi, kā tai video redzams… Vai tiešām šajā 1000 eur kastītē standarta CD Rip FLAC fails izklausīsies savādāk, kā Xperia telefona Walkmanī?

    Māris Stiglics
    14.01.2015 14:26

    Man bija iepriekšējās paaudzes Sony portatīvais pleijeris NW-ZX1, un otrreiz vairs Sony izstrādājumu nepirkšu. Lai arī tas var atskaņot Hi-Res failus līdz 24/192, patiesībā tas ir Lo-Res aparāts ar 91 dB dinamisko diapazonu, kas pat nevelk līdz CD līmenim. Man īsti nav skaidrs, kādēļ tik dārgā aparātā tiek ievietots lēts Xperia viedtālruņa austiņu pastiprinātājs, kas arī “norok” šo visnotaļ ērti lietojamo atskaņotāju. Turklāt tam nav papildināma atmiņa.
    ZX1 atdevu kundzei, jo viņai nav audiofila pretenziju, bet pats iegādājos korejiešu Astell & Kern AK100 ar 116 dB dinamisko diapazonu. Bez 32 GB iekšējās atmiņas pievienoju arī divas 128 GB mikro SD kartes, un nu man ir gandrīz pietiekams apjoms mūzikas FLAC formātā, esot ārpus mājām/mašīnas/biroja. Skan absolūti neitrāli – kā kvalitatīvai Hi-Fi tehnikai pienākas, tiesa gan, AK100 operacionālā sistēma ir drausmīga – bremzīga, neērta un ik pa brīdim uzkaras vai nepamatoti skanē “library”. Jaunās paaudzes Astell & Kern pleijeros šī problēma esot novērsta, jo tie darbojas uz Android bāzes.

    LOOK
    15.01.2015 12:13

    Cietos un cerēju ka kāds cits uzrakstīs. Šis ir aparāts tiem kam ir ierobežotas zināšanas par kvalitatīvas mūzikas atskaņošanas nosacījumiem. Neiedziļinoties sīkumos, aparātam ir klajas nepilnības, kuras neļauj to izmantot kā kvalitatīvu mūzikas atskaņotāju. Līdz ar to, arī cena ir pārāk augsta pret ieguvumu.

    Reklāma