Web Analytics
More
    Reklāma

    Apvienosies divi bezvadu uzlādes standarti

    Jaunākie raksti

    Vakar savu apvienošanos izziņojuši divi lielie bezvadu uzlādes standartu pārstāvji. Vēl arvien tiks saglabātas dažādas bezvadu uzlādes pieejas, bet dalībnieki apvienos spēkus tehnoloģiju attīstībā.

    Alliance for Wireless Power (A4WP) un Power Matters Alliance (PMA) kopīgiem spēkiem grasās samazināt bezvadu uzlādes standartu karus, kas nenāk par labu ražotājiem un pircējiem. Kā piemērs šādai apvienībai tiek minēti Bluetooth un Wi-Fi standarti, kas katrs tiek pielietots tur, kur otrs nav tik piemērots.

    Reklāma

    Bezvadu uzlādes nenormāli lēnā ienākšana mūsu ikdienā tiek pilnībā saistīta ar dažādo standartu kariem. Šobrīd nedaudz malā atstumts būs Wireless Power Consortium, kas strādā ar Qi zīmolu.

    Jāatzīmē, ka PMA un Qi bezvadu uzlādes standarti ir funkcionāli ierobežoti. Induktīvā uzlāde, kuras pamatā ir elektromagnētiskā lauka pārveidi elektriskajā strāvā, ar vienu uzlādes staciju var apkalpot tikai vienu ierīci. Nākotnē vajadzētu ar vienu uzlādes virsmu spēt apkalpot vairākas uzlādējamās ierīces vienlaikus. Dažbrīd par izskan doma par iespēju viedtālruni uzlādēt arī tad, kad tas atrodas vairāku metru attālumā no uzlādes stacijas.

    PMA spējis panākt milzīgu atpazīstamību kopš bezvadu uzlādes punktu uzstādīšanas Starbucks kafejnīcās ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma