Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft strādā pie jauna interneta pārlūka izveides

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo Mary Jo Foley no interneta vietnes ZDNet, un viņa ir cilvēks, kurš zina par Microsoft daudz un ļoti daudz, var secināt, ka programmatūra milzis pilnā sparā strādā pie jauna interneta pārlūka izveides. Un tas nebūs kārtējais Internet Explorer variants.

    Pagaidām ir zināms, ka kompānijas iekšienē jaunajam pārlūkam ir dots vārds Spartan. Pārlūks strādās izmantojot Chakra JavaScript un Trident dziņus, kuri gan izmantojas arī Internet Explorer, taču pārlūkam būs pilnībā pārstrādāts vizuālais veidols un saskarne. Šobrīd saskaņā ar vairāku avotu sniegto informāciju ir zināms, ka jaunā pārlūka saskarne būs līdzīga tai, kāda ir Chrome un Firefox. Tāpat arī ir ziņas, ka paralēli tiek veidotas divas jaunā pārlūka versijas. Nav gan zināms, vai abas arī ieraudzīs dienas gaismu.

    Reklāma

    Gaidāms, ka Windows 10 operētājsistēma nāks klajā ar diviem pārlūkiem „uz borta”. Būs zināmais IE 11 kā arī Spartan. Pirmais paredzēts izmantošanai ar programmām un aplikācijām, kuras pēc noklusējuma strādā ar IE. Nav vēl zināms, vai jaunais pārlūks paturēs sev pašreizējo vārdu, vai arī tiks pie kāda cita nosaukuma. Taču, tas ka vārds nebūs IE, ir pilnībā skaidrs, un to šogad jau apstiprināja citi Microsoft informācijas avoti.

    Jaunais pārlūks visticamāk pirmo reizi tiks parādīts Microsoft pasākumā, kas paredzēts jau 21. janvārī, un kurā piedalīsies eksperti un preses pārstāvji. Atliek tikai secināt, ka Microsoft nolēmuši atvadīties no balasta IE veidolā, un izveidot jaunāku, modernāku un labāku interneta pārlūku.

    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    30.12.2014 10:01

    Smieties vai raudāt? :D

    30.12.2014 10:24

    Jau IE11 ir gana pieklājīgs pārūks, kuru izmantoju ikdienā paralēli ar Chrome. Uzliekot tam pašam kodolam jaunu “skinu” un citu nosaukumu, ar gana labu reklāmu “jauns” pārlūks varētu bez problēmām konkurēt ar nestabilo Chrome un smago Firefox. Jo īpaši, ja MS tajā iestrādātu ciešu saikni ar Onedrive

    Reklāma