Web Analytics
More
    Reklāma

    BlackBerry izdzīvos un varētu pat atgriezties pie peļņas gūšanas

    Jaunākie raksti

    BlackBerry pagājušajā nedēļā izziņoja savus trešā ceturkšņa finanšu rezultātus. Naudas plūsma šajā ceturksnī bijusi pozitīva (ienākumi pārsnieguši izdevumus) un operatīvie rādītāji pat uzrādīja peļņu. BlackBerry jaunais izpilddirektors Džons Čens (John Chen) ir ļoti apmierināts ar uzņēmuma darbību un ir pārliecināts, ka BlackBerry izdzīvos.

    Par “jauno” BlackBerry izpilddirektoru saukt viņu ir nedaudz pārsteidzīgi – John Chen vada BlackBerry jau 13 mēnešus. Iepriekšējais uzņēmuma izpilddirektors Torsens Heinss (Thorsten Heins) bija spējis BlackBerry novest aptuveni līdz Microsoft stadijai ar nokavētu viedierīču un atbilstošas operētājsistēmas ieviešanu. Bet Microsoft ir spējīgs Windows Phone neveiksmes finansiāli atbalstīt, kamēr mobilās ierīces ir BlackBerry pamata bizness.

    Reklāma

    Viens no BlackBerry atkopšanās stūrakmeņiem ir un būs BlackBerry Classic viedtālrunis. Tas apvieno BlackBerry Bold 9900 labākās uzbūves īpašības ar jaunāko BlackBerry operētājsistēmas versiju. Uzņēmuma investorus priecē fakts, ka BlackBerry spējis pārdot 93% no saražotajām ierīcēm. Šajā ziņā ne tik spoži veicas Samsung, kas pārrēķinājies ar Galaxy S5 pieprasījumu un tagad daudzi miljoni viedtālruņu guļ noliktavās un visu laiku rada zaudējumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Olegs Falevics
    29.12.2014 12:20

    tikai starpība, ka BB saražo 200.000 eksemplārus un visus pārdod, Samsungs saražo 5.000.000. Protams, ka grūtāk pārdot procentuāli. Bet izskatās, ka tomēr ar Android applikāciju atbalstīšanu, BB ir iespējas izdzīvot. Pats tagad lietoju Z30 un skatos uz Passport pusi, jo tiešām apmierina OS + BB HUB un svarīgākais – akumulatora darbības ilgums.

    29.12.2014 12:39
    Reply to  Olegs Falevics

    Kā tiec galā ar latviešu rakstības neesamību uz BB ierīcēm?

    Olegs Falevics
    29.12.2014 13:34

    netieku galā. ar katru update ceru, ka latviešu valoda parādīsies. E-pasti pārsvarā man ir angļu un krievu valodās, tur problēmu nav. Latviešu valodu vairāk vajag sociāliem tīkliem, tur gan izskatos ērmīgi.

    29.12.2014 16:28
    Reply to  Olegs Falevics

    Es reiz arī normāla telefonā un produktivitātes ierīces meklējumos mēģināju sadzīvot ar BlackBerry telefonu, tomēr latviski nerakstošs aparāts nespēja iedzīvoties manā ikdienā. Nācās laist tautās un pāriet pie ierīcēm ar kurām es varu rakstīt latviski. Pamatā tieši soc. tīkliem, kas man savā ziņā ir kā darbs.

    Vispār domāju, ka Latvijā ir gana daudz cilvēku, kas būtu gatavi ar steigu mest naudu BlackBerry virzienā, ja tas beidzot sagatavotu latviešu valodas atbalstu. Tas faktiski ir vienīgais viedtālruņu ražotājs, kas veido normālus telefonus ar fiziskām tastatūrām un pārdomātām saziņas (e-pastu) funkcijām. Es pats būtu gatavs atkal atgriezties pie BlackBerry. Vismaz uz kādu laiku.

    Skats
    29.12.2014 17:02

    Jā, arī, piemēram, Z10 Latvijā cenas un veiktspējas attiecību ziņā varētu būt ļoti interesants aparāts,
    bet latviešu valodas trūkums tomēr ir un paliek trūkums.

    Putnis
    30.12.2014 01:21

    Nu es savukārt ar BB galīgi nesadraudzējos, biju spiests lietot korporatīvajiem mērķiem, kamēr man “aitišņiki” neapstiprināja Androidu…tā tik bija laime, kad tiku vaļā no BB :)
    Ja godīgi, brīnos vēl, kā BB jau nav nobankrotējis, ne aplikāciju, ne savietojamība, nekā..tik cik fiziskas pogas…kuras var ar Just iegūt par daudz lētāku naudu..

    Maximus
    14.01.2015 16:08

    Gribu mazliet iepriecināt Blackberry ierīču īpašniekus un kā
    arī potenciālus lietotājus, ir pagaidām neoficiāla informācija ka Blackberry OS
    ļoti drīz arī paradīsies latviešu klaviatūra, pie šī jautājuma ļoti cītīgi strādā. Tā
    kā BB virzās pareizā virzienā J

    Reklāma