Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi varētu pārspēt Apple safīra aizsargekrānu ražošanā

    Jaunākie raksti

    Safīra aizsargekrāni pagaidām ir visai mītiska parādība un tikai Kyocera vēl šī gada augustā spēja pircējiem piedāvāt mazjaudīgu viedtālruni ar safīra aizsargstiklu. Protams, te nav runa par vairākus tūkstošus eiro maksājošiem telefoniem – tajos jau gadiem var meklēt pēc safīra.

    Safīrs ir izturīgs materiāls, kas pēc Mosa skalas ir ieguvis 9 balles no 10, bet ar dimantu tas nespēj sacensties. Mosa skala raksturo materiāla cietību ar tā spēju ieskrāpēt mīkstāku materiālu. Šo skalu visbiežāk izmanto mineraloģijā minerāla veida noteikšanai. Taču pagaidām safīra stikls pamatā ir sastopams tikai dārgos un augstvērtīgos rokas pulksteņos un ne mazāk dārgos viedtālruņos. Gorilla Glass ir plaši izmantots aizsargstikls vidējās klases viedtālruņos, kā arī flagmaņos. Gorilla Glass vēl nekas nedraud, jo vienāda izmēra stikla plāksne no Gorilla Glass maksā $3, bet safīra stikla variantā ap $20. Visu šo gadu bija cerības, ka tehnoloģijas attīstās un safīra stikls masveidā varētu parādīties virs viedtālruņu ekrāniem, padarot tos izturīgākus pret dažādiem bojājumiem.

    Lielas cerības tika liktas uz iPhone 6, bet Apple to nav spējuši apgādāt ar safīra stiklu. Vēl sliktāk – Apple izlolotā safīra stikla ideja ir uz nezināmu laiku zaudējusi savu aktualitātiDigiTimes ziņo, ka Xiaomi varētu vēl nedaudz saskumdināt Apple fanus, pirmais piedāvājot lieliskus viedtālruņus ar safīra aizsargekrānu.

    Baumo, ka Xiaomi nākotnes modelis Mi 5 saņems 5.7 collu safīra aizsargekrānu. Xiaomi jau esot noslēdzis safīra aizsargekrānu ražošanas līgumu ar Lens Technology un Biel Crystal Manufactory. Abi uzņēmumi nav iesācēji safīra ražošanā, kā tas bija ar Apple izraudzīto uzņēmumu. Iespējams, ka CES 2015 laikā Xiaomi Mi 5 jau oficiāli priecēs potenciālos pircējus ar safīra aizsargekrāna iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    27.12.2014 22:06

    Nu nesaprotu es šo. Atšķirība cenā 17$. Ja es pērku telefonu par 400-500€, vai tiešām es nespētu piemaksāt vēl 17$ par daudz izturīgāku stiklu? Ja reiz tehnoloģija ir, kāpēc to neizmanto? Jā redz pārdodot Vertu par 5000€ ražotājs “noriskē”, ieliek safīra stiklu, un trīc, ka pircējs tomēr neateiksies no sadārdzinātā telefona un nopirks to.
    Tas ir līdzīgi kā auto lietie diski. Cena starp tērauda un lietajiem ir praktiski nekāda. Uz mašīnas cenu tas vispār neatstāj nekādu iespaidu. Bet tik un tā tirgo ar tērauda diskiem, visbiežāk atbaidoša paskata, tā vietā lai ar lietajiem, uzlabojot mašinas izskatu paķertu daudz vairāk klientu.

    Kaukulators
    28.12.2014 13:16
    Reply to  GundarsBarons

    uz miljons eks. jau 17 miljoni papildus peļņa, uz 30 miljoniem jau 51 miljons utt.

    x
    24.01.2015 00:33
    Reply to  GundarsBarons

    Tu taču nedomā, ka pērkot telefonu, pircējs to saņem par pašizmaksu? Tad jau aifons maksātu $120 vai cik tur bija saskaitīts.

    Nu lūk, tāpēc mazumtirdzniecībā cenu starpība starp pērtiķstiklu un safīra stiklu nebūs pieminētie $17.

    Reklāma