Web Analytics
More
    Reklāma

    Aplikācija Crackle varētu bez maksas piedāvāt filmu “The Interview”

    Jaunākie raksti

    Sony nedienas sākās ar uzlauztiem serveriem, no kuriem tika nozagts milzīgs informācijas apjoms. Tiek pieļauts, ka uzbrukuma iemesls ir Sony veidotā filma The Interview. Tā ir komēdija, kuras stāsts vijas ap diviem žurnālistiem, kurus ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde pielikusi pie darbiņa – nogalināt esošo Ziemeļkoreja diktatoru Kimu Čenunu. Filmas beigās diktators mirst. Visticamāk, Ziemeļkorejas varas iestādes nav mierā ar filmas pamatideju, tāpēc Sony nācās ciest.

    Saistība ar šo notikumu nevienam nav patīkama, tāpēc Sony un neskaitāmi kinoteātri atteikušies no The Interview izrādīšanas. Bet Sony bagātīgajos apcirkņos ir aplikācija, kas nodrošina bezmaksas filmu rādīšanu iOS, Android un arī Windows Phone viedierīcē. Aplikācijas nosaukums ir Crackle un šobrīd tiek pieļauts, ka The Interview būs pieejama bez maksas tieši ar Crackle servisa starpniecību.

    Reklāma

    Otrdien uz vairāk nekā deviņām stundām Ziemeļkorejā tika atslēgts internets. Šobrīd tiešsaistes sakari ar pārējo pasauli ir daļēji atjaunoti, vismaz tā ziņo avoti internetā. Nekad iepriekš nekas tāds nav nevienai valstij noticis. Pastāv iespēja, ka interneta atslēgšanu veica pati Ziemeļkoreja, lai izvairītos no kiberuzbrukuma. Kopumā internets Ziemeļkorejā tika atslēgts deviņas stundas un 31 minūti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kiguana
    23.12.2014 14:43

    Aplikāciju atradu, bet neļauj pieslēgties no Latvijas.

    KKTK
    23.12.2014 14:50

    Kāpēc Ziemeļkorejai vajag internetu?

    Andris
    23.12.2014 16:34

    neiet arī uk

    Labvēlis
    24.12.2014 04:13

    Vajag pārslēgt lai interneta pieeja būtu no USA vai Kanādas. Use VPN

    Reklāma