Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows Phone parādās fiziskās QWERTY klaviatūras atbalsts

    Jaunākie raksti

    Pirms neilga laika Windows Phone viedtālruņi, kuri ir ar Developer Preview iespējām saņēma nelielu atjauninājumu, kurš parādās ar laidiena numuru 8.10.14219.341. Tas zināms arī kā Windows Phone 8.1 update 1, vai GDR1. Likās jau, ka tajā nav nekā trakoti svarīga, bet tikai izlabotas kļūdas un vēl pa dažam mazam jaunumam. Taču nupat paurķējoties tajā pamatīgāk, ir atrastas visai interesantas lietas.

    Kā ziņo vietne Nokia Power User, tad ar šo atjauninājumu Windows Phone viedtālruņi ir saņēmuši fiziskās QWERTY klaviatūras atbalstu. Līdz ar šo atjauninājumu ražotāji var sākt veidot viedtālruņus, kuriem ir fiziskā QWERTY klaviatūra. Ir parādījusies iespēja definēt, cik ilgi lietotājam jātur taustiņš nospiests, lai to fiksētu kā darbību, kā arī iespēja definēt kādai jābūt laika atstarpei starp viena un tā paša taustiņa nospiešanas reizēm.

    Reklāma

    Lai telefonā varētu lietot fizisko QWERTY klaviatūru, operētājsistēmā jāpievieno tikai dažas jaunas koda rindas, kuras pabeigtā veidā pieejamas Windows Phone izstrādātāju vietnē. Turpat atrodams arī apraksts kā pareizi testēt QWERTY klaviatūras darbību.

    Šādas informācijas un iespēju parādīšanas varētu norādīt uz to, ka kāds no WP viedtālruņu ražotājiem, vai nu jau ir gatavs tuvākajā laikā laist klajā aparātu ar QWERTY fizisko klaviatūru, vai arī strādā pie šāda aparāta izveides.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Dmitrijevs
    22.12.2014 11:08

    Būtu forši, ja iznāktu ar atbīdāmu klavieri. Droši vien es iegādātos. Fiziskās klaviatūras ir foršas ^^

    22.12.2014 14:40

    Vai tad WP7 laikos jau nebija telefoni ar QWERTY?

    http://www.gsmarena.com/results.php3?idQwerty=1&sOSes=4

    22.12.2014 15:40
    Reply to  Artis Abols

    Windows Phone 7 un Windows Phone 8 pa lielam kopīgs ir tikai vizuālais paskats, tāpēc īsti salīdzināmas abas OS versijas nav.

    Vilnis Salenieks
    23.12.2014 12:42

    Prieks dzirdēt, mūsdienīgs telefons (liels ekrāns, laba navigācija, laba fotokamera) ar fizisko qwerty ir tieši tas ko jau labu laiku gaidu, vēlams portrait slider formātā (līdzīgu kā Dell Venue Pro). Kamēr iznāks kāds no WP ar fizisko klavieri doma ir tikt pie Blackberry Classic, lai arī mazs ekrāns, nav LV valodas, tomēr šobrīd nav nekādu citu alternatīvu, jo no apskatiem sapratu ka Passporta qwerty nēesot diezko labs

    Reklāma