Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Pay drīzumā nonāks Eiropā

    Jaunākie raksti

    Apple Pay mobilais maksāšanas serviss ir tikai pāris mēnešus vecs, tas tikai tagad sāk uzņemt apgriezienus, piesaistot jaunus sadarbības partnerus. Visa notikumu attīstība šobrīd ir tikai ASV. Nesen Apple izteica vēlmi savu Apple Pay servisu piedāvāt arī Ķīnā, bet, visticamāk, tas pirms tam nonāks Eiropā.

    Tiek minēts, ka Apple darba sludinājumu sadaļas saturs norāda uz Londonā bāzētas Apple Pay komandas izveidi. Visticamāk, Apple Pay ar šo soli sāks lēnām ienākt konservatīvajā Eiropā. PayPal un eBay lietotāji zinās, cik ilgi pārdevēji no Vācijas nevēlējās sadarboties ar PayPal un tikai pēdējā laikā vairums pievieno arī šo elektronisko norēķinu iespēju. Tiesa, PayPal par sliktu runā salīdzinoši augstās komisijas maksas un Apple Pay šajā ziņā nav izņēmums.

    Reklāma

    Apple Pay Eiropā nāksies savam servisam piesaistīt bankas un tirgotājus. Apple Pay lielākais izaicinājums ir tirgotāju piesaiste, jo tiem nākas nomainīt savus maksāšanas termināļus uz Apple Pay saderīgiem. Mazi tirgotāji to diez vai vēlas darīt un Apple, visticamāk, sākumā ar tiem neķēpāsies, lieliem tirgotājiem tās ir lielas izmaksas.

    Tiek pieļauts, ka Londonas birojs būs atbildīgs par Eiropu, Āfriku, Indiju un arī Vidējiem Austrumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    19.12.2014 12:00

    “Tiesa, PayPal par sliktu runā salīdzinoši augstās komisijas maksas un Apple Pay šajā ziņā nav izņēmums.”

    Nu cik es lasīju, tad Apple Pay komisijas ir krietni mazākas par tām pašām Americam Express kredītkartēm, kuras ir pieejamas kaut vai tepat Latvijā…

    19.12.2014 12:33
    Reply to  davfreim

    Tomēr komisijas ir, ieviešana kaut ko maksā. Un zini uz kā pleciem tas gulsies? Pircēju!

    Šajā ziņā PayPal ir drusku cita veida spēle. Jā, tur ir komisijas, bet tās tieši sedz pārdevējs. Protams, beigās jau cietējs un maksātājs tāpat ir pircējs, bet jebkura veida komisijas var atturēt un attur šādu sistēmu ieviešanu.

    Par Apple komisiju apmēriem Eiropā varēs spriest tikai pēc ieviešana un cenrāža ieraudzīšanas.

    Žans
    21.12.2014 13:38

    Cik esmu interesējies, tad ApplePay izmanto tos pašus NFC termināļus, ko citi. Un ar ApplePay var jau tagad maksāt ārpus ASV, tas ir gan Eiropā, gan Krievijā, kur ir NFC maksāšanas termināļi. Pagaidām ApplePay ir tikai viens ierobežojums – reģistrēt var tikai ASV izdotās bankas kartes.

    Reklāma