Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi pierāda – kopēt Apple neatmaksājas

    Jaunākie raksti

    Xiaomi varbūt arī ir kļuvis par trešo lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē, bet vienlaikus ir arī pierādīts, ka kopēt Apple neatmaksājas. Uzņēmums vakar izsludinājis savus 2013. gada finanšu rezultātus, kas nebūt nav uzskatāmi par spīdošiem.

    2013. gada Xiaomi peļņa ir 51 miljons ASV dolāru, kas ir uzskatāma par sīknaudu, kad to salīdzina ar investoru ieguldītajiem 10 miljardiem dolāru. Protams, te ir jāatzīmē, ka Xiaomi izaugsme katru gadu vairākas reizes pārsniedz iepriekšējo, tomēr ar šādiem peļņas rādītājiem investori nebūs apmierināti.

    Reklāma

    Xiaomi savu slavu ieguvuši, kopējot Apple produktu izskatu un saskarnes detaļas. Xiaomi savai produkcijai spēj piedāvāt fantastiski zemas cenas, bet arī peļņas daļa ir niecīga. Tā balansē uz ļoti šaura naža asmens – kāds neizdevies vai atsaukts produkts var Xiaomi iedzīt zaudējumos.

    Vairāki analītiķi norādījuši, ka Xiaomi zemie peļņas rādītāji varbūt ir pieņemami īstermiņā, bet diez vai investori būs gatavi gaidīt vēl vairākus gadus, līdz uzņēmuma peļņas norma sasniegs konkurentu rādītājus.

    Pēdējā mēneša laikā Xiaomi saņēmis vēl vienu triecienu no Indijas, kur aizliegta ražotāja ierīču pārdošana. Tas tiek pamatots ar patentu pārkāpumiem. Xiaomi šajā gadījumā uzstāj, ka tiek pārdotas nevis viedierīces, bet uzņēmums sevi pozicionē kā programmatūras ražotāju. Viedierīces ir tikai čaulīte, kas bez peļņu nesošajiem operētājsistēmas pielāgojumiem nekam nederētu. Redzēsim, kā šis dziļi filozofiskais Xiaomi izgājiens beigsies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma