Web Analytics
More
    Reklāma

    Plague – sociālais tīkls ar interesantu “vīrusa” ziņojumu izplatīšanās veidu

    Jaunākie raksti

    Dažāda apmēra un formas sociālie servisi uzrodas (un mirst) teju vai katru dienu un tikai retais nāk klajā ar kādu interesantu ideju. Šodien manu uzmanību piesaistīja sociālais tīkls Plague (jā, vīrusains nosaukums) un konkrēti veids kā šajā servisā izplatās paziņojumi. Var ķerties pie testēšanas, jo plikācija ir pieejama iOS un Android ierīcēm.

    Šajā servisā lietotāji var publicēt teksta paziņojumus (arī saites), kā arī fotogrāfijas un video. Katru paziņojumu pavada lietotāja atrašanās vieta, jo tai šajā servisā ir ļoti liela nozīme. Ja es atrodos Rīgā un publicēju kādu paziņojumu, to 7 dienas redzēs citi apkārt esošie servisa lietotāji un ar vienkāršu slidināšanu uz augšu vai leju (līdzīgi kā to pa sāniem daram Tinder aplikācijā) varam ziņu (vai infekciju) padot tālāk arī citiem cilvēkiem. Idejiski, tas ļauj ziņai izplatīties līdzīgi kā izplatās lipīgas slimības. Tāpat lietotāji var redzēt statistiku par to kā izplatās viņu publicētā ziņa.

    Reklāma

    Ideja ir diezgan neslikta, jo sociālie tīkli (piemēram, Twitter) ir pierādījuši sevi kā spēcīgi informatīvie avoti dažādos pēdējo gadu nemieros. Ja Plague kļūtu kaut cik populārs, tad būtu jēga arī no šāda servisa, jo tajā automātiski parādītos lietotāja atrašanās vietai relevantas ziņas. Proti, pašam nav jāmeklē kam sekot un nav jāmedī ziņas. Pagaidām gan no Latvijas lietotāju ir pavisam maz un ziņu plūsmā figurē mūsu brālīgie lietuvieši.

    2014-12-16 14.37.49 2014-12-16 14.40.18 2014-12-16 15.03.52

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma