Web Analytics
More
    Reklāma

    Google slēdz savu Krievijas nodaļu

    Jaunākie raksti

    Google drīzumā grasās slēgt savu Krievijā izvietoto inženierzinātņu nodaļu, kurā strādā ap 50 darbiniekiem. Google nav sniegusi tuvākus paskaidrojumus par slēgšanas iemesliem. bet tas tiek saistīts ar Krievijas jauno virzienu interneta lietošanā un datu drošībā.

    Nesen Krievijā tika pieņemts likums, kas liek oficiāli reģistrēties visiem blogu uzturētājiem, kuru dienas apmeklējums pārsniedz 3000. Tāpat Krievija tuvākajā laikā pieņems likumu, kas uzliek par pienākumus interneta servisiem visus datus uzglabāt Krievijā izvietots serveros. Esot pat veiktas vairākas kratīšanas ārvalstu interneta uzņēmumu ofisos, kas varētu Google īpaši neiet pie sirds.

    ReklāmaAdvertisement

    Arī Wall Street Journal norāda, ka interneta brīvības Krievija pat vairs nav apdraudētas, tās tiek mītas zemē ar visiem iespējamiem līdzekļiem. Iespējams, ka Google Krievijā atstās darbiniekus, kas nodarbosies ar pārdošanu, mārketingu un citām ar interneta tehnoloģijām un drošību tieši nesaistītām lietām, bet viss cits tiks pārcelts ārpus valsts teritorijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma