Web Analytics
More
    Reklāma

    Noslēgusies globālās IT izglītības kampaņas “Hour of Code” nedēļa Latvijas skolās

    Jaunākie raksti

    No 8. līdz 12. decembrim Latvijas skolās notikušajos “Hour of Code” jeb “Programmēšanas stunda” pasākumos šogad klātienē piedalījās vairāk nekā 300 skolēnu septiņās Rīgas un Pierīgas skolās. Projekta mērķis bija veicināt pirmo interesi par programmēšanu un lauzt stereotipus par to, ka kodu rakstīšana ir garlaicīga un sarežģīta. Projekta noslēguma pasākumā aktīvākie dalībnieki dalījās savos iespaidos un saņēma balvas par aktivitāti un labiem rezultātiem programmēšanas pirmo soļu apgūšanā.

    ““Hour of Code” nedēļa apliecināja, ka gan skolēniem, gan pedagogiem ir interese par programmēšanu un ir jāveicina šo prasmju apgūšanas iespējas skolās. Tāpēc esam pieņēmuši lēmumu sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA) jau no janvāra uzsākt pedagogu apmācību programmēšanā, lai viņi šīs zināšanas varētu veiksmīgi nodot tālāk saviem audzēkņiem. Pavisam īsā laikā uz apmācībām jau ir pieteikušies ap 50 skolotāju,” Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis stāsta par uzņēmuma apņemšanos turpināt atbalstīt programmēšanas prasmju apgūšanu skolās. “Esmu gandarīts, ka šajā darbā mums ir tādi aizrautīgi partneri kā pedagogi, organizācijas Go Beyond jaunieši, mūsu studentu partneri un LIKTA,” noslēdz Eglītis.

    Reklāma

    Microsoft tehnoloģiju evaņģēlists Aigars Mačiņš apbalvo "Hour of Code" jeb "Programmēšanas stundas" nsolēguma pasākuma dalībniekus.
    Microsoft tehnoloģiju evaņģēlists Aigars Mačiņš apbalvo “Hour of Code” jeb “Programmēšanas stundas” nsolēguma pasākuma dalībniekus.

    Microsoft Latvia jau iepriekš organizējusi programmēšanas skolu jauniešiem, interese par kuru ievērojami pārsniedza pieejamo vietu skaitu, kā arī bezmaksas nodarbības zinātnes centros, kur spēles veidā programmēšanas pašus pamatus apguva sākumskolas vecuma bērni.

    ““Hour of Code” ir lieliska iniciatīva, kas māca vairāk nekā tikai programmēšanas pamatus. Tā interesantā un bērniem viegli saprotamā veidā palīdz attīstīt loģisko domāšanu, sadarbību un problēmu risināšanu. No savas pieredzes zinām, ka skolēni, pirmo reizi izmēģinot programmēšanu, ir sajūsmā — bērni var uzprogrammēt jaunus noteikumus spēlēm, kuras iepriekš ir spēlējuši. Un tas viss tikai stundas laikā,” stāsta Learn IT vadītājas un jauniešu attīstības programmas Go Beyond absolventes Linda Sinka un Elīna Ingelande. “Izmēģinot “Programmēšanas stundu”, mums radās ideja to pārvērst programmēšanas gadā Latvijā, lai turpinātu attīstīt bērnu interesi. Jau jauniešu attīstības programmas Go Beyond laikā uzsākām izglītības projektu Learn IT. Šobrīd esam izveidojušas interaktīvu un interesantu mācību programmu trešo klašu skolēniem, un septembrī uzņēmām pirmos skolēnus. Ne visi pulciņa dalībnieki nākotnē kļūs par programmētājiem, tomēr viņi būs apguvuši vērtīgu domāšanas rīku, kas noderēs jebkurā nākotnes profesijā.”

    “Hour of Code” stundas 7. līdz 9. klašu skolēniem šonedēļ Microsoft studentu partneri vadīja septiņās Rīgas un Rīgas rajona skolās — Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā, Rīgas Angļu ģimnāzijā, Rīgas 34. vidusskolā, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Rīgas 25. vidusskolā un Mārupes vidusskolā.

    ““Hour of Code” mācību stundas bērniem tika balstītas uz spēļu elementiem — ar iepriekš sagatavotiem kodu “blokiem” lielākā daļa bērnu jau pirmās pusstundas laikā bija radījuši savu unikālo videospēli. Katram bērnam tā ir liela motivācija redzēt sava darba taustāmo rezultātu un apzināties, ka viņš vai viņa to ir tikko uztaisījuši paši ar savām zināšanām,” stāsta Aigars Mačiņš, Microsoft studentu partneris. “Code.org mājaslapā katram interesentam ir iespēja uzprogrammēt kādu no 20 dažādām spēlēm, savukārt tiem, kuri ir gatavi spert jau nākamo soli, iesaku apmeklēt Microsoft Virtual Academy, kur atrodamas iespējas turpināt pilnveidot savas programmēšanas prasmes.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma