Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamgad varam sagaidīt planšetdatoru bezvadu uzlādes iespēju

    Jaunākie raksti

    Bezvadu uzlādes standartu lauciņā ir ieviesusies neliela miskaste un attiecīgi arī nogaidoša ražotāju reakcija. Mēs vēl arvien gaidām Rezence (Alliance for Wireless Power) bezvadu uzlādes standartu, kas paredzēts klēpjdatoriem, bet Freescale (Wireless Power Consortium ar Qi tehnoloģiju) spēruši pamatīgus soļus un drīzumā varam sagaidīt, ka arī planšetdatori iegūs bezvadu uzlādes iespējas.

    Šobrīd planšetdatoru bezvadu uzlādes iespējas netiek pat izskatītas, jo nav iespējams saprātīgos laikos uzlādēt ietilpīgus akumulatorus. Nākotnes bezvadu uzlādes iespējas būs trīs reizes jaudīgākas, kas pieļaus arī planšetdatoru uzlādi, tos uzliekot uz lādēšanas ierīces. No jaudīgākām bezvadu uzlādes ierīcēm iegūs arī viedtālruņu lietotāji. Tiek norādīts, ka viedtālruņa uzlāde ar USB vadu aizņem apmēram trīs reizes mazāku laiku, nekā šobrīd aktuālā bezvadu uzlāde.

    Reklāma

    Haosu bezvadu uzlādē ieviesuši visi trīs lielie standarti – Alliance for Wireless Power (A4WP), Power Matters Alliance (PMA) un vispašāk atpazīstamais Wireless Power Consortium (Qi). Alliance for Wireless Power. Nevarētu teikt, ka kāds no tiem ieguvis būtisku pārsvaru pār citiem. Alliance for Wireless Power (A4WP) atbalsta Qualcomm, MediaTek, Intel, LG, HTC, Samsung un Deutsche Telekom. Wireless Power Consortium (Qi) pieslējušies Verizon, Nokia, LG un aptuveni 200 citi ražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Matiss
    10.12.2014 13:13

    vienai veicai planšetei ir Qi bezvadu lādēšana – nexus 7 (2013).

    Mārtiņš
    10.12.2014 17:17
    Reply to  Matiss

    Jā, es savam nexus7 lietoju bezvadu lādēšanu kādu laiku, bet nepatika, ka ļoti uzkarst, lai arī, visticamāk, tas ir normāli, bet negribas piedzīvot kaut kādu planšetes sprādzienu vai ugunsgrēku, tāpēc pārstāju lietot.

    John
    11.12.2014 09:53

    Labu laiku lietoju Qi bezvadu lādēšanu Nexus 7(2013) planšetei un esmu apmierināts. Daudz ērtāk un elegantāk nekā “štepselējoties” ar vadu. Lādējas ilgāk, bet uzliekot uz nakti uzlādējas 100%.

    Reklāma