Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 fināla versija kļūs pieejama tikai 2015. gada otrajā pusē

    Jaunākie raksti

    Tas, ka Microsoft pilnā gaitā strādā pie jaunās, Windows 10 operētājsistēmas, vairs jau sen nevienam nav jaunums. Un tie, kuri ļoti, ļoti vēlās to pamēģināt darbībā, visticamāk to jau ir izdarījuši. Taču vēl priekšā ir kolosāls darba apjoms, jo Microsoft sev nosprauduši ļoti ambiciozu mērķi.

    Jaunajā Windows 10 jābūt izskaustām tām nepatīkamajām lietām, kuras tracina lietotājus, atstātām tām, kuras gadu gaitā sevi ir pierādījušas no labākās puses, kā arī jāatrod vieta daudziem jaunievedumiem. Un galu galā šai OS ir jādarbojas vienādi labi uz visām ierīcēm, sākot ar datoru un beidzot ar planšeti un viedtālruni. Tāpat arī tika ziņots, ka jau nākamā gada sākumā, darbi tiks pabeigti un varēs ievērtēt pabeigto Windows 10 OS. Taču realitātē darbi nevirzās tik aši kā varētu vēlēties.

    Reklāma

    Jau tad, kad Microsoft operētājsistēmu izstrādes nodaļas šefs Terijs Maiersons (Terry Mayerson) septembrī publicēja to, kā notiks Windows 10 klajā nākšanas process, bija skaidri redzams, ka masveidā (Launch Wave) operētājsistēma būs pieejama tikai 2015. gada otrajā pusē. Nupat to vēlreiz apstiprināja Microsoft darbinieks Kevins Terners (Kevin Turner) Arizonā notikušajā Credit Suisse konferencē. Viņš paziņoja, ka darbi pie jaunās OS notiek saskaņā ar plānoto tempu un ierindas lietotāji jau 2015. gada pavasarī varēs iemēģināt Windows 10. Vēlāk parādīsies „Developer preview” operētājsistēmas versija, bet pilnībā gatavas un nopērkamas Windows 10 OS prezentācija notiks tikai vasaras beigās. Acīm redzot iepriekšējā reizē, tā versija, kuru Terijs Maiersons nosauca par patērētājiem paredzēto (Consumer), tika kļūdaini uztverta, kā gatavā Windows 10.

    Janvārī, kompānijas mājvietā, Redmondā tiks prezentēta Windows 10 tehnoloģiskā versija, kā arī pirmais Windows Phone paredzētās Windows 10 variants. Turklāt šai OS jādarbojas kā ierīcēs ar ARM, tā arī ar Intel arhitektūras procesoriem. Kā uzskata eksperti, tad mobilajā versijā nebūs datoriem paredzētie komponenti, bet datoru OS būs iekļauti arī visi mobilās OS komponenti un servisi. Pagaidām nav īsti skaidrs, kas tad būs iekļauts „Windows 10 developers preview” versijā, taču tas kļūs pilnībā zināms Microsoft izstrādātāju konferencē Build 2015, kura notiks 2015. gada aprīļa pēdējā nedēļā.

    AvotsCNET
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    08.12.2014 16:06

    Pēc raksta noprotu, ka būs viens win10 gan win8.1 vietā, gan WP8.1 vietā..
    Tā tiešām ir paredzēts?
    Man jau šķiet, ka tas īsti reāli nav..jo tās ir 2 atšķirīgas ierīces, un telefonam nav ne tuvu vajadzīgas visas tās funkcijas, kas datoram – par interfeisu nemaz nerunājot..

    Māris Rēdmanis
    08.12.2014 18:24
    Reply to  Kaspars

    Manuprāt tā arī ir domāts lai visām ierīcēm būtu viena windows versija, vienkārši pati sistēma spēs atšķirt vai tas ir viedtālrunis vai dators un tādējādi pielāgos interfeisu! Varbūt kļūdos, bet nu tā esmu to izpratis

    Reklāma