Web Analytics
More
    Reklāma

    Google uzlabo reCAPTCHA sistēmu, lietotājiem būs vieglāk pierādīt, ka viņi nav roboti

    Jaunākie raksti

    Noteikti ir gadījies kādā tīmekļa vietnē redzēt aicinājumu ievadīt ekrānā redzamo tekstu vai ciparus, lai pierādītu, ka neesi nešpetns spama robots. Lai arī tīmekļa vietnes pārvaldnieka vēlme ir saprotama, tomēr dažkārt “atšifrējamais” teksta vai cipari ir tik nesalasāmi, ka mūs lieki nervozē. Zini, ir labi jaunumi – Google ir būtiski uzlabojusi savu anti-robotu pārbaudes sistēmu reCAPTCHA. Lielā daļā gadījumu vairs nevajadzēs ievadīt nekādus tekstus, atliks tikai ieķeksēt kastīti apliecinot, ka neesi robots. Jauno sistēmu Google dēvē par “No CAPTCHA reCAPTCHA”.

    Google inženieri ir izpētījuši, ka līdz šim izmantotās teksta “atšifrēšanas” metodes nav efektīvas. Patiesībā spameri jau tagad spēj automatizēti atkost 99.8% izķēmotu tekstu un tiks cauri, lai iespamotu kādu nelāgu komentāru vai veiktu citas nevajadzīgas darbības. Kas tad nāk vietā?

    Reklāma

    Google jau pagājušajā gadā izstrādāja jaunu risku analīzes sistēmu uz kuras pamata darbojas reCAPTCHA. Sistēma saglabā informāciju par to kā lietotājs iepriekš ir darbojies ar reCAPTCHA un kā tam ir veicies ar izķēmoto tekstu atpazīšanu. Sistēma var būt pietiekami precīza un Google ar lielu precizitāti spēj noteikt vai mājaslapā nonācis īsts cilvēks, vai robots. Tas arī ļauj izķēmota teksta vietā uzprasīt pēc pavisam vienkārša ķekša pievienošanas. Gadījumā, ka Google par lietotāju nav pietiekami daudz informācijas, tam joprojām tiks parādīts aicinājums ievadīt ekrānā redzamo informāciju, piemēram, ciparus.

    2014-12-03_2239

    Ir uzlabota arī reCAPTCHA darbība mobilajās ierīcēs, kur teksta rakstīšana var būt vairāk vai mazāk apgrūtinošs pasākums. Tā vietā tagad lietotāji varēs izvēlēties zīmējumus, piemēram, starp suņu bildēm vajadzēs atlasīt kaķu bildes. Mīlīgi!

    2014-12-03_2238

    Jaunā reCAPTCHA sistēma jau ir iestrādāta Snapchat, WordPress un Humble Bundle vietnēs. Ja šo sistēmu vēlies iestrādāt savā vietnē, dodies uz reCAPTCHA mājaslapu un iepazīsties ar pakalpojuma dokumentāciju.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jwslDn3ImM0]

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    04.12.2014 09:31

    Botiem ir grūtāk uzminēt 2+2 = 4 nekā šito mēslu .. cerams, ka šis uzlabojums kaut ko mainīs

    P.
    04.12.2014 12:24

    Kāpēc neviens nedomā par robotiem? Tikai apgrūtina tiem dzīvi.

    KKTK
    04.12.2014 18:26
    Reply to  P.

    Tātad karš pret mākslīgo intelektu jau ir sācies… Viņi jau var justies apstpiesti, diskriminēti un iet makšķernieku veikalā iepirkt ieročus…

    Reklāma