Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla plāno izstrādāt Firefox pārlūka versiju iOS ierīcēm

    Jaunākie raksti

    Ilgus gadus Mozilla ir turējusies pa gabalu no iOS ierīcēm un savu nevēlēšanos veidot Firefox pārlūka versiju skaidrojusi ar stingrajiem noteikumiem un ierobežojumiem, kuriem jāpakļaujas veidojot tīmekļa pārlūku iOS platformai. Mozilla ir izstrādājusi savu tīmekļa dzini un veidojot Firefox versiju iOS ierīcēm, uzņēmumam (piespiedu kārtā) nāktos izmantot Apple veidoto un Safari pārlūka pamatā esošo WebKit tīmekļa dzini. Kopš iOS 8, Apple ļauj citu izstrādātāju veidotajiem un uz WebKit bāzētajiem pārlūkiem darboties tikpat naski kā pašu Safari.

    Tomēr izskatās, ka Mozilla jaunā izpilddirektora Krisa Bierda (Chris Beard) virsvadībā ir pārskatījusi savas prioritātes un iekšējā uzņēmuma pasākumā pausta vēlme tomēr izstrādāt Firefox versiju iOS ierīcēm. Par to arī liecina Firefox relīžu menedžera Lūkasa Blaka (Lukas Blakk) tvīts.

    Mozilla ir oficiāli norādījusi, ka šobrīd tiek eksperimentēts ar iOS platformu, taču mūsu rīcībā nav informācijas par konkrētiem uzņēmuma plāniem. Ir gan skaidrs, ka pēdējos gados Firefox lietotāju skaits samazinās un mēģinājums šo pārlūku piedāvāt miljoniem iOS ierīču lietotāju ir saprotams. Vai tu uz sava iPhone, iPad vai iPod touch lietotu kādu citu tīmekļa pārlūku Safari vietā? Kāpēc?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    martinz0000
    03.12.2014 21:17

    Nu re , tagad varbūt varam cerēt ,ka firefoxis pēc vairākiem gadiem parādīsies arī uz windows phone.

    davfreim
    04.12.2014 00:05

    Meh, uz iOS nav nekādu problēmu ar Safari, pieradis esmu un neredzu iemeslu mainīt uz kaut ko citu.

    Uldis
    04.12.2014 06:39

    Safari nav ne vainas, personīgi nesaskatu iemeslu lietot citas pārlūkprogrammas, bet nu labi vien ir ka taisa arī ios un wp platformām – vismaz cilvēkiem tiek dota brīva izvēle.

    04.12.2014 09:45
    Reply to  Uldis

    Izvēle ir viena lieta un to vajag, bet te drīzāk svarīga ir pārlūku sasaiste starp dažādām ierīcēm. Piemēram, uz datoriem esmu pieradis lietot Chrome un gribu arī mobilajās ierīcēs sinhronizēt grāmatzīmes u.c. pārlūka datus. Tāpēc ir svarīgi, lai vismaz uz trīs lielajām platformām ir pieejami visi trīs lielie tīmekļa pārlūki.

    Reklāma