Web Analytics
More
    Reklāma

    Lollipop darbina mazāk par 0.1% Android viedierīču, kamēr KitKat 34%

    Jaunākie raksti

    Google regulāri ziņo par Android versiju izplatības rādītājiem, lai izstrādātāji un citi interesenti zinātu “ar ko viņiem ir darīšana”. Pēdējie Google sniegtie rādītāji atklāj, ka Android 4.4 KitKat mobilās operētājsistēmas versija darbina 33.9% viedierīču. Mērījumi tiek veikti visām tām viedierīcēm, kas laikā no 24. novembra līdz 1. decembrim piekļuvušas Google Play veikalam.

    Mēnesi atpakaļ Android 4.4 KitKat bija uzstādīts 30.2% Android viedierīču. Ar 48.7% vēl arvien visizplatītākā ir Android (4.1, 4.2, 4.3) Jelly Bean versija. Visticamāk, šis arī būs un paliks lielākais Jelly Bean rādītājs, jo ierīces, kurām pienācās Android 4.4 KitKat, ir to saņēmušas un pārējās tiks pamestas esošajā operētājsistēmas versijā.

    Reklāma

    Pārējās mobilās operētājsistēmas versijas – Android Ice Cream Sandwich (7.8%), Android Gingerbread (9.1%) un Android Froyo (0.5%) – lēmām sagaidīs pilnīgu izzušanu. Faktiski kaut kāda neliela daļa šo viedierīču turpinās darboties, bet statistikā tās netiks iekļautas.

    Tikko kāda Android versija paslīd zem 0.1%, tā vairs netiek uzskatīta par vērā ņemamu. Tieši tas attiecas uz Android 5.0 Lollipop – arī jaunākais Google veikums vēl nav iekļuvis šī mēneša statistikā. Google neveicas tik labi ar Android 5.0 Lollipop uzstādīšanu viedierīcēs, kā bija cerēts iepriekš.

    Dashboards   Android Developers
    Android versiju izplatība (24. novembris – 1. decembris)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    03.12.2014 09:38

    Tas nav tik triviāls process. Šeku, HTC ir skaidrojis kā tas notiek: http://www.htc.com/us/go/htc-software-updates-process/

    Mārtiņš Cimanskis
    03.12.2014 13:32

    ja jau viss tas process ir tik sarežģīts un laikietilpīgs, tad es nesaprotu, kapēc google ņaud, ka ”rezdiet bijām cerējuši 5%(piemēram), bet ir tikai 0,1%”. bezsakars.

    03.12.2014 14:56

    Tāpēc, ka Google var gribēt daudz ko :) Saņem gan to, ko konkrētie ražotāji spēj nodrošināt.

    mmm
    03.12.2014 15:36

    šī iemesla dēļ es kādreiz atgriezīšos pie ios. Lollipop ir dievīgs, bet tikšu tam klāt varbūt kaut kad vasarā. Vai tiešām grūti to atjaunot kā piemēram Google Play Services?? Viena core app, kas nomaina galvenos procesos momentā pēc jaunas Android versijas, lai pēc tam liek savus bloatware caur app store.

    03.12.2014 15:41
    Reply to  mmm

    Ja pasaulē būtu viens vienīgs Android telefona modelis, tad varētu tiekties uz šādu triviālu risinājumu. Tomēr dabā situācija ir krietni savādāka. Lūk, Android spožums un posts vienā konkrētā jautājumā.

    03.12.2014 18:46

    Muldoņa: «šī iemesla dēļ es kādreiz atgriezīšos pie ios. Lollipop ir dievīgs, bet tikšu tam klāt varbūt kaut kad vasarā.»,
    Jopcik! Ja jau ir truba, uz kuras cer tikai nākamajā vasarā tikt pie Lolipop, tātad tai konkrētajai trubai uz Lolipop parādīšanās brīdi jau būs vismaz 1,5 gadi, ja ne visi divi.
    Teiksiet: «Nē, Sergej, ko tu te izdomā. Tā jau tikai ar Andrīšu ražotāju flagmaņiem var notikt. Man ir XYZ ražotāja truba, kas pirms nedēļas tikai parādījās veikalu plauktos!». Un tad iešaujiet sev kājā. Jo, ja jau finanses ļauj pāriet uz Apple produktu, tad finansēm bija jābūt pietiekamām, lai runāts tiktu par Android flagmaņiem.
    Savukārt, ja runa ir par, teiksim Samsunga otro galaxy, kuram gaida kaut kādu nebūt atjauninājumu, tad tik vecs viedtālrunis pēc visiem parametriem jau ir fiziski un emocionāli novecojis, lai uz to vispār iespringtu (protams, izņemot gadījumu, ja kaut kāds garantijas nosacījums to paredz).

    mmm
    04.12.2014 01:10

    Ne katrs grib mainīt kluci reizi gadā, muļķi.

    davfreim
    04.12.2014 02:09

    Traki pat Froyo darbina 0.5% ierīču (4+ gadus vecs OS)….

    P.
    04.12.2014 12:02
    Reply to  davfreim

    Man tas neliekas traki. Uz vecajām ierīcēm Lollipop nereāli bremzētu, tāpat aplikācijas, jo Lollipop tomēr ir ļoti atkarīgs no GPU.
    Traki ir populāro aplikāciju developeriem, kuriem nākas atbalstīt froyo un gingerbread.

    P.
    04.12.2014 12:20

    Es būšu viens no tiem, kas ies atpakaļ uz 4.4.x. Lietoju Lollipop 20 dienas un esmu secinājis, ka 4.4.x tomēr bija ērtāks (nu vismaz Cyanogenmod izpildījumā).

    Īsumā par Android 5.0 plusiem un mīnusiem:

    Plusi:
    1) Baterijas taupīšana ir super.
    2) Fonti to lasāmība ir labāka.

    Mīnusi:
    1) Nepatīk quick settings. Nevar ar diviem pieskārieniem izslēgt skaņu. Nevar ar diviem pieskārieniem ieslēgt, izslēgt gsm datu savienojumu.
    2) Nepatīk contacts un phone aplikācijas. Raibas, neērtas, apļi, flīzes visās varavīksnes krāsās.
    3) Notifikācijas lockscreenā nepatīk. Tur arī pieejami tikai divi režīmi
    – vai nu aizvākt visu – gan no ekrāna, gan status bāra, gan rādīt visu.

    4) Kopumā uzstādījumi palikuši “stulbāki”. Nu, piemēram, baterijas dialogs vairs nerāda laiku, kas pavadīts kopš pēdējās uzlādes. Mēģina rādīt laiku, kas atlicis uz baterijas, bet to dara pilnīgi neinteliģenti – nebalstoties uz iepriekšējās pieredzes. “Reboot” vairs nav pieejams, – tikai shutdown. Vairāklietotāju režīms – nav izslēdzams. Nevar nekādi aizvākt guest lietotāju.
    5) Nevar nekādi aizvākt to google now meklētāju no homescreen.

    Jhonyy
    03.12.2014 09:30

    Man it kā patīk Android, bet es nesaprotu kāpēc ir tik grūti jau iepriekš izsūtīt visiem lielajiem telefona ražotājiem kodus, lai viņi var mēneša ietvaros uzlikt virsū savu launcher un palaist tautās jauno softu.

    Reklāma