Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows XP tirgus daļa samazinājusies zem 15%

    Jaunākie raksti

    Kompānija Net Applications publicējusi svaigāko statistiku, par to, kāds ir operētājsistēmu tirgus daļu sadalījums pasaulē. Pati populārāka no izmantotajām operētājsistēmās pasaulē, šobrīd ir Windows 7, kuru visā pasaulē izmanto aptuveni 53,7% lietotāju. Salīdzinājumam jāpiemin tas fakts, a vēl gada vidū, jūnijā to lietoja 50,6%.

    Savukārt kādreizējais OS tirgus līderis – Windows XP samērā ātri zaudē savus lietotājus. Šogad aprīlī Microsoft beidza Windows XP tehnisko atbalstu un jūnijā šī OS aizņēma aptuveni 25% no kopējā tirgus. Savukārt oktobrī šis cipars bija 17,1%, bet novembrī jau 13,6%.

    Reklāma

    Uz šī fona aug Windows 8.1 tirgus daļa, kura no 6,6% jūnijā ir palielinājusies līdz 10,9% oktobrī un 12,1% novembrī. Parastā Windows 8 OS novembrī aizņēma 6,6% no kopējā tirgus.

    Kas attiecas uz OS X datiem, tad novembra beigās Apple ražojuma datoros versija 10.9 aizņēma 2,79% no kopējā tirgus, bet modifikācija 10.10, aptuveni 2,66% no kopējā pasaules OS apjoma.

    os1

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    02.12.2014 23:14

    nu nazinu nazinu :D
    pats vēl aizvien lietoju XP uz 2 “kastēm” , vienai no tām pēc hdd apgreida tāpat viena no OS būs XP. Bērnībsdienu draugs pavisam nesen ar uz saviem aizgalda šrotiņiem XP sainstalēja ( vienam pat downgreids no win7 ) …
    Protams pienāks laiks ( varbūt jau ir pienācis ) pārkāpt uz Win7 , bet “vecais labais” kautkā pierasti-ierasti un savu darbu dara .
    “Astotais” – nē , paldies.
    Linux pingvīniņi “ko pabakstīties garajos ziemas vakaros” , jo ikdienas “darba” vajadzībām diemžēl neder.

    Andris Ozoliņš
    03.12.2014 06:47

    Hmmm a kur tad Windows vista ?

    Reklāma