Web Analytics
More
    Reklāma

    Puzzlephone – telefons ar maināmiem moduļiem pēc somu receptes

    Jaunākie raksti

    Kamēr cilvēki brēkā par Nokia pazušanu no mobilo telefonu skatuves, kas kā mēs zinām ir mazākajā mērā nepatiesība, dažādas somu kompānijas turpina piedāvāt interesantus risinājumus viedtālruņu un citu portatīvo ierīču jomā. Ar planšetēm jau atzīmējās Nokia un Jolla, tagad laiks pienācis kompānijai Circular Devices. Viņi izdomājuši piedāvāt viedtālruni, kurš idejiski līdzināsies Google izsapņotajam Project Ara. Taču atšķirībā no Ara, jaunajam Puzzlephone varēs nomainīt divus blokos.

    Circular Devices pie Puzzlephone izveides strādā jau kopš 2013. gada sākuma, un šobrīd ir tik tālu, ka drīzumā gaidāms strādājošs prototips, kā arī ja viss būs labi ar finansējumu, tad 2015. gada vidū sāksies aparātu masveida ražošana un tirdzniecība. Jaunumam varēs mainīt divus blokus – augšējo un apakšējo. Apakšējais bloks tiek saukts par viedtālruņa sirdi, un tajā atrodas akumulators un daļa elektronikas. Savukārt augšējais bloks ir smadzenes un tas satur procesoru, kameru un skaļuma regulēšanas taustiņus.

    Reklāma

    Puzzlephone strādās ar modificētu Android OS, kura mācēs atpazīt jaunos komponentus un adaptēties atbilstoši to izmaiņām. Konkrēti tehniskie raksturlielumi pagaidām netiek minēti. Nedaudz vairāk par šo projektu var uzzināt Circular Devices mājas lapā.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=pinSMFFGuUU&w=640&h=360]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normunds
    02.12.2014 15:42

    Viņu mārketinga VP ir latviete.

    02.12.2014 22:29
    Reply to  Normunds

    O, interesanti. Jau uzrakstīju viņai ziņu :)

    Reklāma