Web Analytics
More
    Reklāma

    Lēti Chromebook parāda, ka Apple cenu politika ne vienmēr spēj uzvarēt

    Jaunākie raksti

    Apple un Google ir ļoti ieinteresēti no Microsoft pārņemt ASV izglītības sistēmas aprīkošanu ar elektroniskajām ierīcēm. Un šoreiz Google veidotie Chromebook iemācīs Apple vienu būtisku niansi – cenai ir nozīme.

    The Financial Times ziņo, ka pirmo reizi Google apsteigusi Apple ASV izglītības sistēmas un skolu nodrošināšanā ar datoriem. Google Chromebook klēpjdatori esot populārāki pamatskolu un vidusskolu audzēkņu vidū. Interesanti, ka Google Chromebook ir pārspējis pašu Apple iPad un runa ir ne tikai par cenu, bet arī par pielietojumu.

    Gada trešajā ceturksnī ASV skolām piegādāti 715 000 Google Chromebook klēpjdatori, kamēr iPad – tikai 702 000. Kopējos piegādes apjomus jāsadala starp ražotājiem Samsung, HP, Dell un Acer. Tiek norādīts, ka Google Chromebook klēpjdatora cena ir ap $200, bet iPad izmaksā $300 – $400.

    Apple iPad bija līderis un favorīts ASV izglītības sistēmas aprīkošanā ar elektroniskajām ierīcēm pēdējos trīs gadus. Vasarā daudzas skolas paziņoja, ka atliek iPad iegādi un tādējādi Apple nesaņēma pasūtījumu aptuveni viena miljarda ASV dolāru apjomā. iPad vietā tika iegādāti Chromebook un arī Windows darbināti klēpjdatori.

    Arī Eiropā pamazām krīt Chromebook cenas un tie sāk kļūt pieejamāki. Google visu laiku uzlabo savus tiešsaistes servisus, kas padara Chromebook par tiešām interesantu darba un mācību rīku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guestt
    02.12.2014 12:02

    Kaut kā neticu, ka uzņēmumi ar šiem chromebook kaut ko nopelna, tāpat kā ar android telefoniem…

    Un kaut kā neredzu, ka visi būtu starā par tiem chromebook…

    02.12.2014 12:49
    Reply to  Guestt

    Tikko būs Skype risinājums, tā pats sev ņemšu kādu mazuli ap 11 – 13 collām.

    02.12.2014 13:41
    Reply to  Guestt

    Protams, Chromebook nepelna ar dzelžiem. Te ir savādāka pieeja – dabūt šos verķus pēc iespējas vairāk lietotāju rokās un lai tie lieto Google servisus. Daļā gadījumu tie ir maksas, daļā bezmaksas un ar reklāmām, kas joprojām ir Google pamatbizness.

    Ja runājam par pašiem Chromebook datoriem, tad tā ir lieliska ideja. Pirms kāda laika mazliet padarbojos ar HP Pavilion 14 Chromebook un man ierīce ļoti patika. Nav jākrāmējas ar nekādām programmu vai OS instalācijām un var fiksi tikt pie interneta. Faktiski tas savu spēju ziņā ir planšetdators, tikai ērtā formfaktorā (lasi, ērti drukāt un ērti turēt klēpī). Es pats labprāt pa lētām naudu šādu verķi paķertu kā atsevišķu dīvāna kompi.

    Skats
    02.12.2014 18:12

    Chromebook izpaliek viena elementāra bet būtiska funkcija – printēšana caur USB uz parastu printeri.
    Tas mani uzreiz atvēsināja no tālākas chromebuku aplūkošanas iespējamai pirkšanai,
    lai arī visādi citādi ieinteresēja ierīce, kurai ir tikai elementārākās funkcijas.
    Bet kā izrādijās, to iespējas ir pārāk nabadzīgas.

    Kaspars
    02.12.2014 18:56
    Reply to  Skats

    pag runa iet par to, ka chromebook izkonkurē ipad..arī ar ipad Tu neko nefilozofē par printēšanu..te jāsaprot, ka runa iet par spēļmantiņu, kas var aizvietot planšeti nevis pilnvērtīgu kompi

    interesanti, ka mazie 10 collu laptopiņi savulaik pazuda..pie tam visiem ražotājiem uzreiz..kāpēc tā?

    02.12.2014 20:14
    Reply to  Kaspars

    Lēni un ļoti draņķīgi. Visi pārmetās uz planšetēm. Tās bija tik pat lieli mēsli, bet varēja dārgāk nopārdot.

    02.12.2014 23:26
    Reply to  Kaspars

    Nu kas tā par tādu iedalīšanu spēļmantiņās? Chromebook es saskatu vairākus tīri jēdzīgus pielietojumus un skolas ir viens no tiem. Protams, nevajag šos datorus salīdzināt ar klasiskām Win/Linux/Mac mašīnām, tomēr arī par spēļmantiņām tās nevajadzētu saukt.

    Ja runā par netbukiem, tad tur viss skaidrs. Tie bija lēti un nespējīgi mēsli.

    02.12.2014 23:23
    Reply to  Skats

    Nu loģiski. Viss Chromebook pa lielam ir “tikai” tīmekļa pārlūks un tur drukāšana notiek ar Google mākoņdrukas servisu: http://www.google.com/cloudprint/

    Skats
    03.12.2014 12:21

    Vēl pāris lietas pret chromebukiem, vismaz Latvijā tie maksā dārgāk nekā salīdzinoši lētākie budžeta klēpjdatori ar ciešamām specifikācijām,
    plus,
    ja vēl papildus jāpērk mākoņprintēšanu atbalstošs printeris, zūd visa pasākuma jēga,
    kas tur ASV ir dēļ – lēti un vienkārši.

    03.12.2014 14:57
    Reply to  Skats

    Reģionos, kur Chromebook datori ir oficiāli nopērkami, tie maksā ja ne pavisam lēti (200-300 USD), tad vismaz kaut cik atbilstoši savām spējām.

    Naurelijs
    04.12.2014 09:41

    Ļoti labi, tas liks Abolim pasvīst, jo pēdējā gadā pārāk daudz lažas no viņu puses.

    Reklāma