Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple patentē aktīvo kritiena aizsardzības sistēmu

    Jaunākie raksti

    Apple saņēmis patentu par aktīvo aizsardzības mehānismu, kas paglābs viedierīci no kritiena radītajām sekām. Lieli viedtālruņu ekrāni ir ne tikai spoži un krāsaini, bet arī trausli. Tas pats atteicas uz kamerām un citām viedierīču detaļām. Apple izgudrojums centīsies kritiena laikā pagriezt viedierīci tā, lai atsišanās pret zemi radītu iespējami mazākos bojājumus.

    Iespējams, ka drīzumā iPhone varam sagaidīt sensoru kopumu, kas spēs noteikt krišanas faktu, kā arī pavērst pret zemi visizturīgāko viedtālruņa pusi. Akselerometri, žiroskopi un GPS jau ir mūsdienu viedierīcēs, bet precizitātei būs nepieciešami arī ultraskaņas sensori.

    Reklāma

    Kritiena laikā iPhone spēs noteikt labāko iespējamo scenāriju, kā arī ar speciāla, ekscentriska mehānisma palīdzību pagriezt kritienā esošo viedtālruni.

    Idejai ir arī vairākas nepilnības. Protams, izturīgākā vieta viedtālrunī ir tā aizmugures daļa. Aktuālā iPhone 6 aizmuguri izdaiļo izcelta kameras acs, kas uzskatāma par pietiekami trauslu, lai uz tās nebūtu prātīgi piezemēties. Tāpat ir grūti pateikt, cik lielam ir jābūt ekscentriskajam mehānismam, lai tas varētu izgriezt viedtālruni kritiena laikā.

    11241-3995-141202-Protect-l 11241-3996-141202-Protect-2-l 11241-3997-141202-Protect-3-l

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    02.12.2014 18:35

    Par tām nepilnībām..nū pirmkārt jau nupat patentēta ideja nenonāks jau izlaistā modelī..
    Varbūt 6s, bet arī par to es šaubos, bet katrā ziņā to sazin kapēc radīto kameras acs izcilni likvidēs, ja būs tāda nepieciešamība (ļoti labprāt dzirdētu iemeslu, kāpēc kas tāds vispār tika radīts)

    03.12.2014 15:07
    Reply to  Kaspars

    Tieši tā, patenti tiek reģistrēti krietni pirms tam, kad tie tiek iestrādāti reālos produktos. Tas ir, ja vispār tiek iestrādāti. Un kas attiecas uz izbīdīto iPhone 6 kameras aci, tad es arī pagaidām neesmu redzējis konkrētu skaidrojumu kāpēc tas tur ir.

    Lauris Šņubis Āriņš
    03.12.2014 15:02

    Jā… tāpat jau arī bija lokanie, izturīgie un neiznīcināmie iPhone6 displeji. Laikam sajauca ar korpusu.

    GundarsBarons
    05.12.2014 11:37

    Doma vērtīga, bet cik realizējama.. Cik gludai ir jābūt virsmai uz kuras piezemēsies tālrunis, lai tas spētu ideāli plakani uz tās nokrist un tādējādi maksimāli mazināt trieciena iedarbību. Citādi tas viss nestrādās. Ekrāns saplīst arī no trieciena pa telefona aizmugurējo stūri, jo trieciens tik un tā pārnesas caur korpusu uz ekrāna stiklu.

    Reklāma