Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV ieviesīs E-Label, lai atbrīvotu viedierīces no uzrakstiem uz korpusa

    Jaunākie raksti

    ASV prezidents Baraks Obama parakstījis tā saucamo E-Label likumu, kas atļauj viedierīču ražotājiem nepieciešamo informāciju par ierīci sniegt elektroniskā formātā.

    Iepriekš viedtālruņi un planšetdatori tika dažādos veidos “izdaiļoti” ar uzlīmēm un uzdrukātu tekstu, kurā bija norādīta pieprasītā informācija. Protams, dzīve nedaudz vienkāršāka bija tiem ražotājiem, kas veidoja viedierīces ar noņemamu aizmugures daļu, tad informācija tika novietota blakus akumulatoram. Sony darīja vēl viltīgāk un pieprasīto informāciju pēdējos modeļos norāda uz izvelkamas lapiņas, kas atrodama blakus SIM vai microSD pieslēgvietām.

    Reklāma

    Iepriekš Android viedtālruņiem nācās norādīt pieejamā vietā IMEI numuru un ierīces sērijas numuru. Likuma labojums ļaus izpildīt ASV Federal Communications Commission (pazīstamā FCC zīme viedierīču aizmugures daļā) nosacījumus, informāciju par otrreizējo pārstrādi, sērijas numuru, IMEI un līdzīgu informāciju iekļaujot viedierīces atmiņā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    27.11.2014 13:25

    Pilnīgs idiotisms.

    Un kā noteikt vai ierīce tiešām ir tā ierīcē, ja tā nav ieslēdzama! Standarta gadījums- platē korozija un viss pa pieskari…

    Tad jau noteikti uzradīsies dzelži ar kuriem varēs to izdarīt un atkal tirgotājiem/servisiem un citiem, kam tas ikdienā ir nepieciešams, būs tie jāpērk, lai apkalpotu!

    Dakteris
    27.11.2014 17:11

    Tas, ka kāds labo šādas ierīces, nenāk industrijai par labu. Nemaz jau tā vairs negrābj tās ierīces, kā pirms gada, vai diviem. Tirgus sāk panīkt. Tas jāveicina ar ierīču nomaiņu, nevis remontu.

    ProxyFromDeep
    27.11.2014 22:03

    Jāsaka gan ka no raksta tā īsti nav saprotams kas un kā .
    Ja info būs tikai elektroniski – diez kas jau nav . ne tikai parastam remontniekam bet arī
    pircējam – pērc teiksim ipad4 bet iesmērē pirmo :D

    par Apple devaisiem jau vispār … jau apnicis cilvēkiem klārēt par strīpiņām korpusā un citām niansēm kā atšķirt , vai pašam , kā reizrēķinu mācīties , EMC vai mistiskos modeļnumurus.

    P.s.
    Q: Kāds ir jūsu telefona modelis ?

    A: CE0168! :)

    P.p.s Industrijai jau ar tākā derētu aizdomāties par nākotni . vēl vairāk dāžadi-identiski klonu ražošana jau viennozīmīgi nav atbilde ( Samsungs laikam saprata , heh )
    Darāmā ir tik daudz , bet darītāji visi kā viens tikai cenšas simulēt darbību .
    Dažiem pat ar simulāciju tā pašvaki x)

    Reklāma