Web Analytics
More
    Reklāma

    Screeps – pirmā stratēģiskā MMO spēle programmētājiem

    Jaunākie raksti

    Tīmekļa vietnē Indiegogo sākta līdzekļu vākšana visai savdabīgai idejai. Tās radītāji ir baltkrievu un krievu komanda, kuras dalībnieki izdomājuši, ka būtu vērts radīt daudzspēlētāju tiešsaistes lomu spēli programmētājiem. Galvenā spēles ideja un jaunums ir tajā faktā, ka spēles varoņi netiek vadīti parastajā veidā un tieši, bet gan uzrakstot viņa darbībām atbilstošu skriptu JavaScript programmēšanas valodā.

    Lai veiksmīgi piedalītos spēlē, tās dalībniekam jāuzraksta kvalitatīva programma, kura kontrolēs spēles vienību darbību, reaģēs uz apdraudējumiem, iegūs resursus, utt. Vārdu sakot, nāksies radīt kvalitatīvu mākslīgo intelektu, kurš līdzināsies tām, kāds parasti spēles laikā datorā kontrolē tās dalībniekus, „botus”. Tikai šeit pašam spēles dalībniekam tie būs jāprogrammē. Projekta radītāji cer, ka daudziem programmētājiem sagribēs izmēģināt savas spējas un pacīnīties ar kolēģiem. Turklāt šī spēle ir labs veids, kā mācīties programmēt.

    Reklāma

    Screeps ietvaros ir realizēts pilnvērtīgs JavaScript ar papildus specializētiem spēles moduļiem, kuri uzrakstīti izmantojot atvērtē koda V8 no Google. Spēlē ir ļoti vienkārša, bet simpātiska divdimensiju grafika. Pagaidām ir iespējams padarboties viena spēlētāja režīmā, taču ir sākta līdzekļu vākšana, lai izveidotu pilnvērtīgu daudzspēlētāju variantu. Projekta atbalstītāji, kuri būs ziedojusi vismaz $10 varēs piedalīties tā beta testēšanā, kura sāksies nākamā gada janvārī, bet pilnvērtīgais spēlei ar visām funkcijām jāparādās jau, mēnesi vēlāk, februārī.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=0li717xmsEk?rel=0&w=640&h=360]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma