Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība varētu sekmēt daļēju Google sadalīšanu

    Jaunākie raksti

    Eiropa var izrādīties diezgan ciets rieksts pat tādam gigantam kā Google. Jaunākā informācija liecina, ka Eiropas Savienība varētu pieprasīt Google tiesiski nošķirt meklēšanas servisu no pārējās Google darbības. Jau šobrīd Google esot pamatīgi sadusmota par Eiropas Savienības iepriekšējiem izgājieniem.

    Šogad Eiropas Savienība norādījusi uz Google dominanci meklētāju tirgū, kas nostādot neizdevīgā situācijā citus uzņēmumus, servisus un reklāmdevējus. Microsoft metās uzreiz iebilst pret šādām apsūdzībām un Eiropas Savienība atteicās no tālākiem plāniem cīņai ar Google šajā lauciņā, tomēr izmeklēšana tika atkal aktualizēta septembrī.

    Reklāma

    Visvairāk norūpējusies ir Vācija, kas norāda, ka Google pienāktos publicēt savus meklēšanas algoritmus, lai būtu pilnīgi skaidrs kā tiek izvēlēti un parādīti meklēšanas rezultāti. Vācijas pārstāvis Andreas Schwab uzskata, ka Google meklēšanas rezultātos rāda pirmkārt savus servisus, kas konkurentu piedāvājumu nostāda zemākās pozīcijās. Pēc Eiropas Savienības standartiem Google kā teju monopolists tā rīkoties nedrīkst.

    Eiropas Savienība negrasās uzspiest Google sadalīšanu, bet pastāv iespēja, ka šāda Eiropas Savienības rīcība pamudina ne tikai Vāciju izteikt neuzticību Google meklēšanas algoritmiem un tas gan varētu piespiest Google atdalīt meklēšanas servisu no citiem pakalpojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hhh
    24.11.2014 15:07

    Lūk šo es nesaprotu – privāts uzņēmums veic savus ieguldījumus, veic izstrādi utt. Kādā sakarā tas var būt monopols? Ir tak alternatīvas. Netiek uzspiests investēt. Rezultātos pirmie viņa servisi – nu bet loģiski – privāts uzņēmums reklamē savus servisus un tad piedāvā arī alternatīvos.. Kaut kas ar šo visu iet sviestā..

    24.11.2014 16:05
    Reply to  hhh

    Nu jau, nu jau. Microsoft savā operētājsistēmas produktā kā noklusēto tīmekļa pārlūku iekļāva savu Internet Explorer un arī izpelnījās problēmas no ES. Patiesībā Microsoft ES par monopolstāvokļa izmantošanu ir sodos samaksājis vairākus miljardus ASV dolāru: http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Microsoft_competition_case

    24.11.2014 16:35
    Reply to  hhh

    Atslēgas vārds ir “monopols”. Tas var būt arī privāts uzņēmums, kuram konkurence ir tikai teorētiska. Attiecīgi vienīgais tirgus spēlētājs var darīt kā vēlas, bet ES tam vēlas piegriezt skābekli.

    name
    24.11.2014 20:14

    Un ja google vienā dienā sadusmosies un pateiks ejiet ka jūs visi tālu jo tālu.

    Un?
    25.11.2014 09:40
    Reply to  name

    Un ? Google var iet ieskrieties, ir čupa ar citiem meklēšanas rīkiem…

    25.11.2014 09:52
    Reply to  Un?

    Kurus neviens neizmanto?

    Ansis
    25.11.2014 14:36

    Tad arī sāks izmantot :) Paliek taču vēl Bing vai Yandex…

    Nav jau tik slikti kā pirms Googla. Laiks ir pagājis un citi velkas līdzi.

    Reklāma