Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izbeigšot patentu karus pret Android

    Jaunākie raksti

    Apple esot izlēmis beigt dārgos un nelietderīgos patentu karus, kas vērsti pret Google un Android viedtālruņu ražotājiem. Apple šī brīža taktika izmaksājot visām iesaistītajām pusēm miljardiem dolārus. Jaunumi nāk no tiesas dokumentiem, kur iesaistīta Google un Apple veidotais patentu konsorcijs, kas zināms ar nosaukumu Rockstar (nekādas saistības ar GTA).

    29. decembrī tikšot pasludināts spriedums, kas drīzāk uzskatāms par vienošanos starp Google un Apple veidoto Rockstar. Tiesas darbos iepītas arī lielās Android ierīču ražotājfirmas HTC, Huawei un Samsung. Pēc tiesas gala lēmuma pieņemšanas varam gaidīt, ka Apple vairs nemēģinās iesaistīties patentu cīņā ar Google.

    Reklāma

    IAM Magazine ziņo, ka Apple pat grasās likvidēt Rockstar, kas tika izveidots kopā ar Microsoft, Blackberry, Ericsson un Sony. Rockstar pamata ideja bija izvazāt Google pa patentu tiesām, bet, visticamāk, šī pieeja nav izrādījusies noderīga.

    Patentu uzbrukumus Android operētājsistēmai un viedierīcēm uzsāka Stīvs Džobss, kurš to nosauca par kodoltermisko karu pret Google. Iespējams, ka pašreizējā Apple vadība negrasās turpināt Džobsa iesākto un vienkārši vēlas atbrīvoties no saspīlējuma, kas nes tikai milzīgus zaudējumus. Pircējiem šāda veida tiesvedību izbeigšana teorētiski nozīmētu lētāku produkciju, jo nebūtu jāapmaksā milzīgo uzņēmumu kašķēšanās tiesās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    lol
    21.11.2014 17:55

    Tas saucas: “aplauzāmies, jo citiem pieder vairak”

    Uldis
    21.11.2014 23:07

    Nē, tas nozīmē to, kas rakstīts šajā rakstā – tas ir pārāk dārgi. Netaisos rēķināt tagad visu bet ņemot vērā ka tai firmai kura zaudē tiesas prāvā jāsedz visi tiesas izdevumi plus vēl pierspriestā soda nauda – un ir tiesas kurās apple uzvar un kurās arī zaudē – tā kā neizdevīgi nevienam. Mums tikai jāpriecājas ka viņi solās vairs netiesāties par sīkumiem – varbūt tiešām nākotnes ierīcēm cenas būs draudzīgākas šī iemesla dēļ.

    Matiss
    23.11.2014 20:59
    Reply to  Uldis

    Nu man nešķiet, ka Apple kaut kas vispār būtu par dārgu :) ar tādu naudas kalnu. :) Domāju, ka tur ir kaut kas cits. Varbūt saprata, ka tādā veidā tomēr neiznīcinās google.

    Uldis
    25.11.2014 13:49
    Reply to  Matiss

    Ne apple nedz arī google neviens neiznīcinās. Cerams ka no tās tiesāšanās izbeigšanas kaut kas labs sanāks – piem. Kāds kopīgi veidots telefons vai planšete :)

    Uldis
    21.11.2014 23:10

    Jāpiebilst vēl ka sen jau bija laiks beigt plēsties kā sunim ar kaķi! Ir tik daudz līdzību visās tajās lietās ka vairs nepateiksi kurš bija pirmais un kurš nē.

    ProxyFromDeep
    21.11.2014 23:23

    Un tagad juristi iesūdzēs Apple par tiesāšanās pārtraukšanu :D

    A
    22.11.2014 15:47

    Ja jau ar GTA nav saistības, tad laikam varam neminēt.
    Vai pieliekam tad arī par nexus un iphone 6 un citām asociācijām?

    Reklāma