Web Analytics
More
    Reklāma

    Prakse.lv piesaistījusi investīcijas 200 000 eiro apmērā Baltijas un Lielbritānijas tirgus apgūšanai

    Jaunākie raksti

    Latvijā lielākais karjeras un izglītības portāls Prakse.lv pēc veiksmīgas darbības Latvijā ir nolēmis uzsākt starptautiska mēroga darbību, piesaistot investīcijas 200 000 eiro apmērā no investīciju fonda FlyCap. Jau šogad darbība tiks uzsākta Igaunijā, Lietuvā un Lielbritānijā. 2015. gadā plānots izvērst darbību arī Spānijā, Somijā un ASV.

    „Investīcijas palīdzēs veiksmīgi attīstīt portālu, piedāvājot jaunas funkcionālas iespējas gan jauniešiem, gan uzņēmumiem, un virzīt portālu Baltijas un Lielbritānijas tirgū,” informēja SIA Prakse.lv dibinātājs un valdes loceklis Jānis Logins.

    Reklāma

    Starptautiski Prakse.lv darbosies ar nosaukumu PractiCan.com. PractiCan.com portāla mērķis ir palīdzēt jauniešiem atrast prakses un pirmās darba iespējas, savukārt uzņēmumiem talantīgākos jauniešus. Prakses vietu skaits ir ierobežots, tāpēc portāls piedāvā jauniešiem arī virtuālas prakses iespējas jeb „Virtuālo praksi”. Tas ir jauns un unikāls pakalpojums globālā līmenī, kas veiksmīgi sevi pierādījis Latvijā.

    PractiCan.com portālu plānots attīstīt kā vienotu karjeras un izglītības platformu pasaulē un kļūt par vadošo prakses vakanču meklēšanas vietu. Portālu pašlaik izmanto vairāk nekā 3000 uzņēmumi, arī tādi starptautiskie uzņēmumi kā Statoi Fuel&Retail, Tele2, Swedbank, RIMI, Accenture, SEB banka u.c.

    Lai sekmīgi realizētu iecerēto, veiksmīga sadarbība izveidota ar Eiropas Savienības pārstāvniecību Latvijā. Tiek strādāts pie sadarbības veidošanas ar Eiropas Komisiju, kurai platforma prezentēta jau aprīlī, un par to saņemtas pozitīvas atsauksmes. Projekta virzīšanā iesaistīta arī Nodarbinātības valsts aģentūra, lai integrētu EURES jauniešu darba vakances platformā, kā arī Darba devēju konfederācijas Lietuvā un Igaunijā.

    Portāla misija ir risināt jau gadiem aktuālo jauniešu bezdarba jautājumu Eiropā. Pēdējo 20 gadu laikā jauniešu bezdarba līmenis Eiropā ir pieaudzis 3 reizes. 24,6% no visiem jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem ir bez darba Eiropas Savienībā (EU28). Eiropas valstu līderi atzīst, ka jauniešu nodarbinātības veicināšanas pasākumi ir bijuši neveiksmīgi un neefektīvi un ir nepieciešami jauni risinājumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma