Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia paziņo, ka neatgriezīsies viedtālruņu tirgū

    Jaunākie raksti

    Kad oktobra mēneša beigās parādījās informācija, ka Nokia gatavojas atgriezties viedtālruņu tirgū, daudzi ļoti nopriecājās. Taču nupat Londonā notikušajā saietā Nokia vadītājs Radživs Suri ir skaidri un konkrēti pateicis, ka – Nē, Nokia negrasās atgriezties patērētāju elektronikas lauciņā.

    Kā ziņo interneta vietne ZDNet, tad Nokia nav ieinteresēta atgriezties patērētāju elektronikas lauciņā, taču viņu interesēs ir licenzēt labi zināmo Nokia zīmolu dažādiem produktiem. Tāpat arī kompānija grasās attīstīt savu tīkla iekārtu ražošanas sadaļu. Šobrīd Nokia ieņem pasaulē trešo vietu šajā biznesa nišā, aiz Ericsson un Huawei Technologies. Galvenokārt Nokia gatavojas koncentrēties uz darbošanos telekomunikāciju jomā tai skaitā 4G un 5G sakaru standartu tehnoloģiju izstrādi. Tāpat arī jau šobrīd Nokia darbojas projektos, kuri saistīti ar IoT (lietu internetu) kā arī tādām jomām kā mākoņu pakalpojumu radio, inteliģentajām antenām un mazo šūnu (smal cell) sakaru tīkliem.

    Reklāma

    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    14.11.2014 21:55

    Izlasot virsrakstu nodomāju – O , bez viedajiem taču ir arī “negudrie” aparāti ..
    Tādi kā nokia 100 vai arī teiksim no resnāka gala 8800e Arte :)

    LOOK
    15.11.2014 18:35

    Nokia varbūt arī gribētu strādāt telefonu tirgū, bet šo kumosu Microsoft atpirka nesenā pagātnē.
    Klīda baumas ka neliela entuziastu grupa strādā pie “viedajiem” un plāno izmantot Nokia zīmolu, bet iespējams MS to nepieļaus.

    ProxyFromDeep
    15.11.2014 20:04
    Reply to  LOOK

    MS nopirka Nokia ar visām tiesībām rakstīt “Nokia” virsū visam , kam vēlās ( vismaz man tā šķiet , pielabojiet ja kļūdos )

    Savuakārt “Entuziastiem” tas neliedz vārdu atpirkt :) Tiesa man šķiet , ka tas būtu jādara ātrāk , nekā , tad kad būs iestājies “..viņu interesēs ir licenzēt labi zināmo Nokia zīmolu dažādiem produktiem” . Jo zem šīs licenzēšanas saredzu to kā veiklie ķīnieši lipina kopā Just5 tipa aparātus ar “true Nokia” vārdu . Tad jau manuprāt , tiešām nebūs starpības starp Nokia un Nckia/nokio/nukia utt ..

    Reklāma